El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més multes per a Telecinco, ara per emetre publicitat il·legal
  • CA

Una altra multa per a Mediaset. Només una setmana després de saber-se que hauran de pagar 521.000 € per parlar del documental de Rocío Carrasco en horari protegit, ara és un altre programa del cor el que els crea un maldecap. Parlem de Viva la vida, el magazín de les tardes del cap de setmana a Telecinco. La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) va sancionar-los l’agost del 2019 per cometre “una infracció administrativa greu” l’any anterior. Es queixaven que havien mostrat unes sabates d’una marca coneguda tot assegurant que eren les oficials del programa. L’excusa era que li volien regalar a una convidada, un gest maco que hauria d’haver estat acompanyat per l’advertència que allò representava un contingut publicitari.

Una publicitat encoberta que va donar ales a l’organisme regulador per multar el programa amb una sanció de 130.000 €. La cadena va recórrer, però finalment l’Audiència Nacional acaba de ratificar la sentència perquè consideren que “no hi havia cap necessitat narrativa” a l’hora de fer aquell regal. Recorden, a més a més, que la llei deixa clar que els teleespectadors han de saber “clarament” que mostren aquell producte en concret perquè és publicitat. No poden incitar a la compra, encara que sigui indirectament, sense avisar que es tracta d’un acord comercial.

Amb tot, es tracta d’una nova sanció que se suma a les anteriors. El grup mediàtic ha de fer front cada any a quantitats milionàries per diversos motius. Unes multes que de ben segur que tenen previstes en els pressupostos de cada temporada, tenint en compte com les encadenen al llarg dels mesos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a agost 18, 2021 | 17:51
    ton c. agost 18, 2021 | 17:51
    i perque no retiren el programa de la graella com van fer amb TV3, ah no que es espanyola ui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa