Susanna Griso: “Em sento d’allà on col·loco el necesser”

"He vist la mutació del nacionalisme cap a l'independentisme, que m'ha resultat molt cridanera", explica la periodista catalana

 

La periodista Susanna Griso s’ha referit en una entrevista a ‘MagazineFa’ a la situació política que ha viscut i viu Catalunya. Preguntada per si Catalunya s’ha convertit en ella en dolor, Griso ha respost: “No, em resisteixo a pensar que és un dolor, però sí m’ha creat certa incomprensió bidireccional, perquè és veritat que jo porto vint anys a Madrid i tinc la meva visió de les coses. Mai he estat independentista, sempre m’he sentit de tot arreu i a vegades d’enlloc. No sé si això és un problema… Em sento d’allà on col·loco el neceser”. A més, ha explicat que “en una ocasió, treballant a Catalunya Ràdio, a la secció d’Economia, un cap em va dir: ‘Et falta sentit nacional’. I és possible que em faltés sentit nacional per fer política…”. Preguntada per què li va dir exactament el seu cap de Catalunya Ràdio, explica: “Això, que em faltava sensibilitat nacionalista. I el que ha passat és que la meva sensació no era tan estranya. Ara he estat jo la que gairebé m’he convertit en una estranya”.

 

“He vist la mutació del nacionalisme cap a l’independentisme, que m’ha resultat molt cridanera. Ho he respectat moltíssim, però en determinats moments m’ha molestat, m’ha emprenyat, fins i tot, la frivolitat amb la que s’ha gestionat tot. Que ara alguns ens diguin que anaven de ‘farol’ ho aclareix, però hi havia molta gent de bona fe –alguns són persones molt properes a mi als quals estimo molt– que s’ho van creure. I aquí es va obrir una finestra d’oportunitat. Tot això, acompanyat de la passivitat de Madrid. No parlo de la falta de negociació, sinó de la falta de visió de la jugada del govern espanyol, creient que això era un suflé que baixaria quan la crisi econòmica se superés. És absurd”, conclou Griso.

Nou comentari