El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una representant d’Espanya a ‘Eurovisió’ denuncia TVE: “Carques i ronyosos”
  • CA

Soraya Arnelas va representar Espanya a Eurovisió el 2009. La seva actuació no va convèncer, com tampoc no va quedar en bona posició. De fet, amb La noche es para mí va ocupar el penúltim lloc de la classificació. Sempre s’ha dit que va ser un càstig dels fans del festival cap a TVE, que aquell any va decidir no emetre una de les semifinals (que és una de les normes a canvi de participar-hi) perquè jugava Rafa Nadal i preferien emetre el partit.

La cantant ha concedit una entrevista a l’escola major Pío XIII en la qual reflexiona sobre què va passar i revela com la van tractar. Visiblement enfadada i indignada, no té bon record d’aquella experiència: “A l’equip de persones de RTVE que treballa a Eurovisió els hi és igual el festival. No són eurovisius, ells tenen el seu salari a final de mes i no cobrarà més si tu guanyes. Aquests treballadors de la delegació espanyola fa molts anys que hi treballen i no els acomiadaran perquè els costaria una fortuna fer-ho. Són uns carques i uns ronyosos. Qui paga les conseqüències és aquell que representa el país”.

Unes declaracions molt contundents que tornen a demostrar que l’exconcursant d’Operación Triunfo no té pèls a la llengua: “No fan res i tu has de fer tota la feina. El meu equip i jo teníem l’enemic a casa. Jo vaig sortir a actuar amb una malta de 250.000 € darrere perquè TVE va saltar-se les normes del joc. Emetre el partit de Rafa Nadal donava uns beneficis de milions d’euros i la semifinal d’Eurovisió molt pocs, així que van decidir pagar la multa del festival amb el que guanyarien del partit de tenis. Qui va patir les conseqüències vaig ser jo”.

Un dels principals perjudicats en aquesta denúncia de Soraya és Federico Llano, qui fos director de la delegació espanyola d’Eurovisió durant 12 anys: “Vaig rebre un missatge seu que havia enviat sense voler en el qual preguntava si jo sabia que no emetrien la semifinal. Em van arribar centenars de missatges d’eurofans que deien que m’eliminarien. Vaig pujar a l’escenari al 50% mentre pensava que no sabia què passaria… Estava tan enfadada que volia agafar del coll a tothom”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa