Sonsoles Ónega: “He sortit viva del divorci, però ferida”

Sonsoles Ónega no para. La presentadora de ‘Ya es mediodía’ està compaginant aquest programa d’actualitat amb posar-se al capdavant dels debats de ‘La casa fuerte’, el nou reality de Telecinco. El canvi de format va sorprendre molt als teleespectadors, ja que ella mai no havia fet res similar. De moment sembla que al públic no li desagrada i que ella està la mar de contenta. A més a més acaba de publicar una novel·la nova, de la qual fa promoció en una entrevista a ‘El Mundo‘. 

Durant la conversa parla sobre el paper que ha tingut la dona durant el confinament, i és que el teletreball ha fet reflexionar sobre la conciliació: “Estadísticament, la feina de casa segueix recaient en la dona. No em vull imaginar la quantitat de plats que han recollit les dones aquests mesos amb tota la família esmorzant, dinant i sopant a casa. Jo vaig tenir sort perquè el pare dels meus fills era còmplice i comptàvem amb ajuda externa. He vist companyes renunciar perquè no arribaven a tot. Aquest és el gran drama de les dones, que algunes es veuen obligades a renunciar per fer compatible la família i la carrera professional”.

Sonsoles assegura que no ho ha tingut fàcil, per exemple, en compaginar la televisió i l’escriptura: “Hi ha qui creu que si ets dona, periodista i treballes a la televisió, estàs incapacitada per escriure i publicar. Senzillament, perquè és una etiqueta. Ells s’ho perden“. 

Sonsoles Ónega a 'Ya es mediodía'   Telecinco

Sonsoles Ónega a ‘Ya es mediodía’ / Telecinco

Ara que també està al capdavant d’un reality, alguns la comparen amb Jorge Javier Vázquez: “No sóc la nova Jorge Javier, és clar que no. Segueixo sent una jornalera de la televisió. Espero aprendre molt d’ell i esprémer tot el seu coneixement per gaudir d’això com ho fa ell. Em van posar de presentadora de l’últim debat de ‘Supervivientes’ com assaig general per a ‘La casa fuerte’. No estic substituint Jordi González, Vasile va decidir-ho així i li agraeixo. Passar de l’actualitat a presentar un reality no és una passa enrere en la meva carrera, de cap manera. La televisió és tota comunicació, des de l’informatiu matinal fins al reality. El professional no canvia, només el contingut del qual parla. Jo no em reinventaré, simplement és una oportunitat per aprendre i sumar a una maquinària”. 

Només fa uns mesos que va revelar que s’ha divorciat del marit, un cop dur del qual encara està recuperant-se: “Encara no hem resolt la convivència. Seguim sense trobar la fórmula perfecta que permeti mantenir la relació de parella sense el deteriorament de la rutina i compartir el lavabo i l’armari. He sortit viva del divorci, però ferida. Tot divorci deixa una ferida i el consell és que cicatritzi com abans millor”. 

Nou comentari