El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Silvia Abril: “La catalanofòbia és un mite”
  • CA

Silvia Abril està de promoció per partida doble. La catalana estrena aquest divendres ‘Superagente Makey’ i ‘Padre no hay más que uno’ el pròxim agost. Dues comèdies que esperen ajudar al sector del cinema, summament castigat durant el confinament. Per tal de fer-ne publicitat, ha concedit una entrevista a ‘El Mundo‘ en la qual també ha parlat de política.

En un primer moment ha volgut criticar que cada cop sigui més difícil fer comèdia sense ofendre ningú: “Potser ens hem tornat massa sensibles amb segons quines coses… No estic d’acord amb descontextualitzar, jutjar i carregar contra algú. Prefereixo obviar-ho tot i continuar fent surf, aquesta és la meva actitud a la vida. Tot m’és igual”.

Esquerres o dretes? Abril va dir en una ocasió que la majoria d’humoristes que coneixien eren d’esquerres, el que ara explica una mica més: “Pot haver-hi humor de dretes, imagino que sí, encara que no en tinc ni idea. Segur que conec algun còmic de dretes, encara que no sóc molt conscient d’això ni quin tipus d’humor poden fer per aquell jardí”. 

Silvia Abril i Andreu Buenafuente Europa Press

Silvia Abril i Andreu Buenafuente / Europa Press

I d’aquí, a seguir parlant de dretes… en concret, del partit de Santiago Abascal. En unes declaracions recents, Silvia Abril els qualificava d’acudit. Què volia dir? Ara ho aclareix: “VOX és un acudit dolent“. Més clar, l’aigua.

Fa uns quans anys que viu a Madrid amb Andreu Buenafuente, el que dona ales al periodista a preguntar-li si hi han notat catalanofòbia: “Crec que és un mite. A nosaltres ens han acollit molt bé i ningú no m’ha acusat de res. I mira que vam arribar a Madrid en un moment molt convuls a Catalunya… Però cap problema”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa