El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El pitjor moment de Shakira: racisme, prejudicis i inseguretat
  • CA

Shakira protagonitza l’última portada de la revista Glamour, que parla amb ella sobre les seves novetats i el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic. La cantant té clar que cal fer molta feina per intentar cuidar el planeta: “Ens estem enfrontant a tants problemes i tan urgents, que no crec que ningú pugui tenir el luxe de dir que no participarà en aquesta causa. Crec que l’educació ens prepararà a tots per poder afrontar els reptes que tenim com a humanitat”. Reconeix que els seus fills estan molt conscienciats, fins al punt d’esbroncar-la si algun moment deixa l’aigua corrent massa temps. Sobre aquest tema ha parlat amb Guillem d’Anglaterra, el príncep que sorprenentment forma part del seu grup d’amistats: “El príncep Guillem té molta passió pel tema climàtic i està determinat a produir un canvi molt inspirador. És increïble com de compromès i motivat està. M’ha trucat per telèfon per discutir sobre el tema i intentar que em comprometi a fer encara més coses. Necessitem provocar un canvi ràpid per poder preservar la nostra llar”.

El príncep Guillem parla amb Shakira sobre el canvi climàtic / Instagram

I d’aquest, a un tema encara més dur: el racisme i els prejudicis als que va haver de fer front quan va començar en el món de la música: “Recordo que quan vaig tenir la meva primera gran oportunitat en la música fora de Colòmbia hi va haver molts comentaris amb doble sentit sobre el que significava ser colombiana i normalment s’associava amb el narcotràfic, tot això… Sempre som el motiu de burla i era incòmode. Necessitava compartir realment amb la resta del món què som els llatins i els colombians”. Aquest tema li hauria generat molta inseguretat en un principi: “Jo projecto aquesta imatge de confiança plena, però en realitat sóc molt insegura. A vegades em sento realment empoderada i capaç de fer-ho tot, però això no impedeix que abans passi per un procés de dubte de mi mateixa. De fet, sento que estic fent malabars amb tot, amb la maternitat, ser mare, ser famosa i ser artista. Sempre tinc la sensació que una d’aquestes pomes està a punt de caure”.

L’anècdota de l’entrevista té a veure amb els seus cabells, però. La cantant s’estava preparant per a la seva actuació a la Super Bowl quan, la nit d’abans, tenia un accident capil·lar: “Els meus cabells suposen la meva principal font de patiment en la meva vida. No puc ni començar a dir-te tot el que m’ha arribat a passar amb aquest tema… La nit abans de la Super Bowl, el meu cabell va decidir posar-se negre. Era gairebé mitjanit i, per descomptat, l’endemà havia d’estar desperta i fresca. Vaig embogir perquè era un drama! Em vaig posar el mateix tint de sempre i encara no entenc què va passar. Em va quedar la pell molt malmesa, però vaig poder arreglar-ho”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: l'admirador més negre a novembre 02, 2021 | 20:26
    l'admirador més negre novembre 02, 2021 | 20:26
    Shakira, bonica, no t'havia de fer cap basarda posar-te negra. Moltes coses bones són negres: la botifarra negra, la cervesa negra, el pernil de pota negra, el caviar iraníà és negre...
  2. Icona del comentari de: JordiP a novembre 02, 2021 | 23:27
    JordiP novembre 02, 2021 | 23:27
    Mira que no m'agrada la música ni la veu de la noia aquesta, ni és el meu tipus. Però crec que tothom hauria d'entrar a Goggle i demanar "Oxford Shakira". Parla devant d'un gran paquet d'estudiants superiors i asombra força el que diu i com ho diu. En un anglés absolutament envejable. Vol dir que el seu cervell és fóra del normal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa