El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barneda: “Els meus pares em van rebutjar quan van saber que era lesbiana”
  • CA

Sandra Barneda ha estat la primera convidada de Jesús Calleja en la nova temporada del seu programa. La periodista l’ha acompanyat en una autèntica aventura en la qual ha aconseguit vèncer la seva por al vertigen, però que ha destacat per les confessions que ha fet. Poques vegades havíem vist la catalana sent tan sincera, i és que ha parlat obertament sobre la seva sortida de l’armari i la mediàtica ruptura amb Nagore Robles.

Primer de tot ha volgut reconèixer que no va ser fàcil reconèixer que era homosexual: “Em va costar molt assumir-ho i, com a molts altres pares, a ells també els va costar d’assimilar. Em vaig adonar perquè em vaig enamorar de la meva professora de ràdio. Li vaig escriure una carta, però mai no vaig obtenir resposta. Vaig tenir dubtes, però el pitjor va ser el moment d’explicar-li a la meva família. Una de les primeres coses que et diuen és que és una fase i que se’t passarà. Però va arribar un moment en el qual li vaig dir a la meva mare que si era una fase, durant aquell temps estaria perdent una filla. Ser diferent costa. Vaig escriure una carta als meus pares i els vaig demanar que em respectessin, perquè en un principi em van rebutjar. Em van donar les gràcies i em van dir que els havia ensenyat molt. No dubtava que m’estimaven, però és difícil que la gent entengui que és una ximpleria!”.

Jesús Calleja entrevista Sandra Barneda Cuatro

Jesús Calleja entrevista Sandra Barneda / Cuatro

Un moment molt complicat que recorda entre llàgrimes i que aprofita per enviar un missatge a tots aquells pares que es trobin davant d’una situació així: “Penseu-vos bé dir qualsevol bajanada perquè en aquell moment tot està a flor de pell. Sou els seus referents, us costi entendre-ho o no… escolteu-los. No digueu res, estigueu un temps de reflexió i informeu-vos. Però escolteu-los”.

Barneda ha lamentat la manera com la premsa va assabentar-se de la seva homosexualitat: “A mi em van treure de l’armari a través d’una revista. Van fer servir el meu perfil de Wikipedia per publicar que estava casada amb una dona, van fer servir una foto de qui era la meva parella”.

Sandra Barneda plora a 'Planeta Calleja' Cuatro

Cuatro

Ara bé, considera que el detonant va ser començar a sortir amb Nagore: “És el més fort que m’ha passat a la vida. Jo controlo molt, però va haver-hi un moment durant una de les gales de ‘Gran Hermano VIP’ que ho vaig sentir. Va ser difícil controlar els meus sentiments durant les cinc hores de debat en les quals treballàvem juntes. Veus que el teu cos tremola i que ho has d’amagar. Però de sobte et sents relaxada i saps que no ofens a ningú”. 

Unes confessions que treuen a la llum alguns dels moments més durs de la seva vida. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa