El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sandra Barneda: “A televisió encara hi ha un sostre de vidre que cal trencar”
  • CA

Sandra Barneda és una de les presentadores estrella de Telecinco. La catalana ha aconseguit un lloc destacat i és la cara visible dels realities amb més audiència de la cadena. Ara bé, també ha tocat el cel com a escriptora. La finalista del premi Planeta d’enguany, parla de la seva carrera professional en una entrevista a Vertele sobre feminisme.

En el dia de la dona, Barneda es presenta com una dona “feminista, lesbiana i d’esquerres”: “És important donar exemple. Tenim la responsabilitat d’intentar dir què sents i com penses. Si hi ha situacions que consideres injustes, les has de posar sobre la taula. Parlar de feminisme i igualtat hauria de ser una cosa universal“.

Sandra Barneda assegura que ha vist una evolució en la televisió, ja que quan va començar a treballar els rols estaven molt marcats: “A poc a poc anem avançant en el sentit que ara es desdibuixen una mica més els rols. Ara bé, encara hi ha molt camí a recórrer en tots els àmbits de la societat. Jo he estat col·locada en un rol només per ser dona. Recordo que quan presentava els informatius en els 90 em deien que havia de somriure tota l’estona perquè la dona havia de somriure. Consideraven que era molt important com anava vestida, mentre que en els homes ni es fixaven. Encara hem de millorar certes coses, com que hi hagi més presència femenina en els programes d’humor. Ara mateix no hi ha moltes dones entrevistant a prime time i hem d’esperar que això canviï en el futur”.

Sandra Barneda, entrevistada a 'Tot es mou' / TV3
Sandra Barneda, entrevistada a ‘Tot es mou’ / TV3

La presentadora considera que en el món audiovisual encara hi ha un sostre de vidre que cal trencar: “S’hauria d’ampliar la presència de la dona en tots els àmbits, davant i darrere de les càmeres així com al capdavant de les àrees en les quals es prenen les decisions importants”.

En aquest 8M marcat per la pandèmia, la catalana demana que seguim conscienciades: “El meu missatge és que seguim aquí, que la igualtat i el feminisme no és cosa d’un dia només. És una filosofia de vida i hem de seguir avançant pas a pas, tot denunciant situacions que encara es produeixen en el nostre país i en el món i deixar d’escoltar veus que intenten desqualificar el moviment feminista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa