Sandra Barneda, sobre la marxa de Pablo Iglesias: “Lideratge equivocat, vanitat i excés de testosterona”

La presentadora catalana s'ha mostrat contundent a l'hora de parlar sobre els resultats de les eleccions madrilenyes

Sandra Barneda ha volgut opinar sobre els resultats electorals de Madrid després d’uns dies de reflexió. La presentadora catalana considera que un lideratge mal entès provoca debats “difícils de superar”. I això per què? Ho explica en la seva columna de La Vanguardia: “Amb els resultats a Madrid ja són unes quantes com perquè els partits apostin per un altre tipus de direccions. L’excés de testosterona és perniciós per liderar i nul per acordar el bé comú per sobre de les diferències personals”.

“La marxa d’Albert Rivera va arribar en un temps de posar sobre la balança el bé comú i les diferències personals i ara li ha passat el mateix a un altre exlíder, Pablo Iglesias. Es van convocar noves eleccions per falta d’acord amb Sánchez, convençuts que guanyarien més escons. No va passar i va créixer l’extrema dreta. Els temps de pandèmia han dinamitat la lògica predictiva de les eleccions”, considera l’escriptora.

I és que creu que l’esgotament popular per culpa de la pandèmia i les restriccions que se n’han derivat ha creat noves possibilitats de vots: “En un temps en el que el país està desbordat, Iglesias no decideix fer una passa enrere, sinó abandonar la política. Molts altres líders han dimitit abans que ell, però pocs han promès tant al poble com incomplet. Ha estat l’enfant terrible dels últims set anys. Però el sistema no només va atrapar Iglesias, també la seva pròpia vanitat i excés de testosterona“.

“El partit morat es va convertir en un defensor de la democràcia, però dirigit unidireccionalment per Iglesias, necessita reinventar-se i no serà fàcil recuperar la confiança i la il·lusió perduda. Els egos acaben dinamitant tot allò construït i la coalició d’esquerra ha patit en excés d’això. El partit morat obre primàries per abonar l’esperança en el camí que Iglesias ha deixat erm, no per la seva marxa sinó pel seu lideratge equivocat“, etziba la catalana.

Nou comentari