El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Risto s’enfronta a Willy Toledo: “A mi ningú no em diu què he de dir”
  • CA

Risto Mejide ha entrevistat l’actor Willy Toledo el dia que l’Audiència Provincial de Madrid ha confirmat la seva absolució per un delicte contra els sentiments religiosos. L’objectiu d’aquesta intervenció a Todo es mentira, a més a més, era promocionar la seva participació en la nova sèrie de Netflix Los favoritos de Midas. El problema? Que el que més ha transcendit de la conversa ha estat la picabaralla que han mantingut presentador i entrevistat.

Tot començava perquè Willy reconeixia que mai no ha tingut una bona relació amb els mitjans de comunicació: “En aquests últims 10 anys només he participat en pel·lícules de crowdfunding o sense cobrar. Crec que he estat vetat pel meu posicionament polític i també per haver aixecat la veu i tret el cap en els rodatges per defensar els drets dels meus companys i companyes. Els mitjans de comunicació són l’avançada del capital. Són propietats de la gran banca, de fons d’inversió nord-americans, propietat de multinacionals… Encara esteu negant que els mitjans de comunicació podeu fer i denunciar fins a un cert límit”.

Aquesta acusació molestava Risto Mejide, que deixava clar que ningú no els prohibeix parlar de certes coses en el seu programa: “Fa 15 anys que treballo en aquesta casa i mai ningú no m’ha dit què he de dir”. Una defensa que no convencia l’actor, que prosseguia: “En aquesta casa, com a qualsevol altra, se sap perfectament a qui es contracta i hi ha moltíssima gent a qui no han de dir res perquè saben que seguiran el discurs oficial del règim. Us fot bastant quan us assenyalem“.

Risto i Willy Toledo a Todo es mentira / Cuatro

I l’actor tornava a insistir: “Hem de ser responsables amb els codis deontològics de la premsa. La premsa neix per fiscalitzar el poder, investigar-lo i denunciar la seva corrupció. En aquest país els mitjans de comunicació es dediquen a denigrar les minories”. Abans d’acabar l’entrevista, a més a més, Toledo denunciava que li havien promès que parlarien la meitat de l’entrevista sobre la sèrie i l’altra meitat sobre la seva absolució. Davant d’aquest últim atac, el presentador català feia l’estocada final: “Es nota que no has vist aquest programa. Aquí fem el que ens dona la gana”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa