El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Risto Mejide: “Les 724 víctimes d’ahir no eren inevitables, ens estan deixant morir”
  • CA

L’inici de l’últim programa de Todo es mentira volia fer reflexionar als teleespectadors, un objectiu que ha aconseguit. Música trista i una imatge desoladora, la de Risto Mejide envoltat de 724 parells de sabates al seu voltant per representar gràficament el nombre de víctimes mortals que el coronavirus deixava a Espanya en només 24 hores: “724 morts notificades en el dia d’ahir. 724 absències que, com a vosaltres, a mi em fa mal cadascuna d’elles. Creiem que les dades ens insensibilitzen i ens fan perdre la perspectiva i la realitat. Vull que veieu això, això són 724 pèrdues. Això és el que ens ha deixat en el dia d’ahir la maleïda pandèmia”.

Risto Mejide simbolitza els morts per Covid a Todo es mentira / Cuatro

Unes pèrdues que arribaven abans de temps per culpa del virus: “No podem oblidar que això ho hem conegut només en 24 hores. Si guardéssim un minut de silenci per cadascuna d’aquestes vides, hauríem d’estar més de 12 hores en silenci. Són 724 famílies que han perdut a algú”.

“Segur que alguns per allà diran que era inevitable, però nosaltres diem que no. No era inevitable. Potser ho era quan no existia una vacuna o quan no hi havia una solució. I ara us preguntareu, per què no ho evitem si existeix la solució? Doncs no ho sé, perquè en aquest programa hem demostrat una vegada i una altra que podríem estar subministrant més vacunes de les que estem posant. Si no ho fem, és perquè és una decisió deliberada. No és que ens estiguem morint, és que ens estan deixant morir. I mentre passa tot això, què fan ells? Què fan els nostres responsables, els nostres polítics, aquells a qui hem d’exigir una explicació”, es pregunta indignat el presentador català.

El programa ha posat en relleu què hi ha darrere de les dades de morts / Cuatro

Un inici de programa contundent i molt gràfic que torna a posar en relleu la realitat més amarga d’aquest virus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: borinot a febrer 04, 2021 | 13:40
    borinot febrer 04, 2021 | 13:40
    el mejide aquest, és un mal nascut, un prepotent, que no ets ningú risto, que no fots ni pena, que no toques ni quarts ni hores

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa