El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els reis dels Països Baixos, obligats a demanar perdó: “Hem estat molt imprudents”
  • CA

Els reis dels Països Baixos han hagut de demanar perdó públicament… i ja és el segon cop en un mes. Guillem i Màxima han rebut moltíssimes crítiques per culpa de la seva actitud irresponsable durant la pandèmia, ja que no han fet ni cas a les recomanacions sanitàries del seu país. Fa unes setmanes els van enxampar a Grècia sense distància de seguretat ni mascareta, però ara ha estat encara pitjor perquè han marxat de vacances encara que el seu país està confinat. L’escàndol ha estat tan fort que el ministre de sanitat holandès els va exigir tornar al país immediatament. 

La pressió popular els ha obligat a cedir i tornar de Grècia, així com a publicar un vídeo en el qual demanen perdó obertament per haver marxat del país en ple confinament. Penedits i avergonyits, han reconegut que s’han equivocat: “Amb un gran pesar en el meu cor, em dirigeixo a vostès. El nostre viatge a Grècia ha provocat fortes reaccions de molts holandesos. Fa mal haver traït la confiança en nosaltres. Malgrat que el viatge va ser regulat, va ser molt imprudent no tenir en compte l’impacte de les noves restriccions en la nostra societat. La nostra decisió de tornar es va prendre en adonar-nos que no hauríem d’haver marxat”.

 

 

“Les crítiques són fortes i ens afecten. No volem deixar cap dubte al respecte, per detenir el coronavirus és important seguir les normes dictades. El debat provocat per les nostres vacances no contribueix a això…  És un moment difícil per a tots. Un temps de carències, limitacions i preocupacions. De la por, l’ira i la inseguretat. Ens sentim connectats amb vosaltres i amb totes aquelles persones que s’han vist afectades directament i indirectament. Estem involucrats, però no som infal·libles“, afirmen en el comunicat en forma de vídeo.

Caldrà esperar que aquest perdó públic calmi els ànims entre els holandesos, molt enfadats per la manca d’implicació dels seus monarques. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa