El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sofia de Grècia, traumatitzada per la infància en un internat alemany
  • CA

Pilar Eyre coneix alguns dels secrets més íntims de la família reial. La periodista catalana ho demostra en les columnes de Lecturas que centra en ells, el que acabava de fer aquest matí un altre cop. L’escollida ha estat Sofia de Grècia, de qui treu a la llum un episodi molt desagradable de la seva infància. Explica que la dona de Joan Carles va estudiar en un internat alemany durant quatre anys, “una escola freda, amb poc menjar i disciplina militar”. Aquella experiència l’hauria traumatitzat de per vida, el que ara s’explica per primer cop en detall.

“Encara que Sofia parlés bé públicament de l’escola en la que es va educar, no va voler per als seus fills l’estricte ensinistrament i la severitat dels mètodes que ella va patir i que tantes llàgrimes li van costar. En aquella època s’ho havia de fer tot ella, des del llit fins a netejar-se les sabates, pelar patates i parar la taula. Cada dia els interns tenien l’obligació de fer examen de consciència en veu alta i decidir els seus propis càstigs”, afegeix.

Explica que s’havien de llevar a les sis del matí, que feien gimnàstica al pati, que s’havien de dutxar amb aigua freda i que les classes eren molt llargues. En el cas de Sofia, però, va tenir una mica de favoritisme: “A ella la van col·locar en el nivell més baix, ja que era molt ignorant. Fallava estrepitosament en gairebé totes les assignatures, arribava tard perquè es quedava adormida, era maldestra en esports i no resultava simpàtica ni a professors ni a alumnes. Ella mateixa va explicar que van haver de canviar-la de classe perquè corregia al seu professor amb impertinència en la classe de grec”.

Sofia de Grècia, en una foto d’aquest estiu / Europa Press

Una infància dura lluny de la família i sense amics que hauria volgut evitar als seus fills. Ara és la neta, Elionor, qui comença una aventura similar en un internat a Gal·les. De ben segur que no és un lloc tan disciplinat, però.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa