El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sofia a la foto familiar, un problema: “Tensió, incomoditat i ambient fred”
  • CA

L’entrega dels premis Princesa d’Astúries ha fet parlar molt. El discurs d’Elionor va acaparar molts comentaris, però ho ha fet encara més la controvertida escena que va protagonitzar Sofia de Grècia. Una reportera li va preguntar directament si segueix mantenint el contacte amb Joan Carles, el que la va fer enfadar: “Ai, quines preguntes!”. Va sobtar veure-la fer una resposta tan maleducada, amb un to clarament despectiu. 

Poc després la vèiem acompanyant Felip, Letícia i les nenes en la fotografia familiar. Com si res hagués passat, com si el seu marit no estigués reclòs a Abu Dhabi. Pilar Eyre centra la columna de Lecturas a analitzar què no es va veure darrere d’aquella imatge de família aparentment unida.

La família reial en els premis Princesa d'Astúries Europa Press

La família reial en els premis Princesa d’Astúries / Europa Press

La cronista assegura que la presència de Sofia en els premis no es va decidir fins a l’últim moment: “Van pensar-se si convidar-la o no durant diverses setmanes. Ara aquells qui van decidir que finalment assistís han d’estar estirant-se dels cabells i preguntant-se per què”. 

“Sofia li va dirigir alguna frase a Elionor, que li va respondre educadament, encara que en el moment de la foto va intentar no tocar-la i no va haver-hi interacció entre els cinc. La forçada presència de Sofia refredava l’ambient, molt diferent quan pares i filles estaven sols i reien i parlaven i oferien una imatge de família unida i compenetrada”, explica. Una incomoditat que Felip i Letícia no van poder evitar: “Es van esforçar molt  perquè tot sortís bé. Letícia va repetir modelet -a sobre es va vestir d’un blau del mateix to de les cortines, potser per camuflar-se i que Elionor tingués tot el protagonisme-, el discurs de Felip va ser ajustat al temps que vivim i les nenes anaven adequades”.

Pilar Eyre s’atreveix a pronosticar que l’any vinent Sofia no apareixerà a la foto: “A la vista dels resultats, és fàcil preveure que l’any vinent la reina Sofia haurà desaparegut de la foto, com li ha passat a Paloma Rocasolano malgrat ser asturiana i tan àvia com Sofia. Millor dit, és una àvia molt més pròxima i una presència més freqüent a prop de les netes, mentre que ella passa mesos sencers sense veure-les”.

Sofia de Grècia, al photocall amb la seva germana Europa Press

 Europa Press

Una situació que dona ales a la catalana per imaginar-se una discussió posterior entre Felip i Letícia per la presència de Sofia, que no hauria tingut un resultat tan bo com s’esperaven. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa