El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sofia, impulsora de dos boicots contra Joan Carles: “El vol fora des del 1990”
  • CA

Corinna ha volgut trencar amb la bona imatge de Sofia de Grècia en unes declaracions a ‘Paris Match’. L’antiga amant de Joan Carles assegurava que Sofia hauria participat en el complot que va derivar en la seva abdicació: “El volia castrar i fer abdicar”, una traïció de la qual el seu marit era conscient. De fet, ell considerava que l’objectiu de Sofia era col·locar Felip en el tron per aprofitar-se de la gran influència que tenia sobre ell. Unes paraules amb les quals la titlla de manipuladora i cruel, el que xoca amb el paper de bona que Sofia sempre ha ofert públicament.

Doncs bé, arran d’això alguns mitjans s’han dedicat a buscar altres exemples d’aquesta Sofia dolenta. ‘Informalia‘ ha recordat una història que indicaria que l’emèrita hauria intentat fer fora del tron a Joan Carles molts anys enrere. El general Sabino Fernández Campo, que va ser secretari general de la Casa Reial en els anys 80, comentaria en privat que Sofia va proposar l’abdicació de Joan Carles en favor del seu fill el 1990. El problema d’aquells anys? Que es veien obligats a eliminar desenes i desenes de fotos de Joan Carles amb Marta Gayá, l’amant que tenia a Mallorca. 

La reina Sofia i el rei Joan Carles Europa Press

La reina Sofia i el rei Joan Carles / Europa Press

Sofia volia que fessin rei a Felip, encara que només tingués 22 anys i no hagués acabat la formació de príncep. Una història que hauria acabat sabent Joan Carles que, molt enfadat, va acomiadar el cap de premsa que havia parlat amb la seva dona sobre tot aquest tema i va continuar la seva aventura amb Marta Gayá d’una manera més discreta. 

Anys després ell mateix acabaria cavant la seva pròpia tomba, que ha derivat en abdicació i exili. Sofia, per la seva banda, ha aparegut aquest cap de setmana a la platja en una campanya de recollida de residus. Sembla clar que aquesta no és l’única brutícia que ha hagut de netejar… 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa