El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La reina Elisabet II, confinada per precaució
  • CA

La casa reial britànica volia posposar el confinament de la reina Elisabet d’Anglaterra el màxim possible, però finalment han decidit que ha arribat el moment. La monarca, de 93 anys d’edat, ha abandonat el palau de Buckingham aquest matí i s’ha traslladat fins al castell de Windsor, als afores de Londres, com a mesura de precaució davant la crisi del coronavirus.

La seva edat avançada la fa molt vulnerable als afectes de la pandèmia, per la qual cosa han decidit tancar-la al castell per evitar un possible contagi que podria ser perillós. Els fotògrafs anglesos l’han captat en el cotxe oficial, acompanyada dels seus gossos. 

La idea era que s’establís allà la pròxima setmana, aprofitant les vacances de Setmana Santa. Davant de la propagació del virus, però, s’han vist obligats a avançar el viatge.

La Reina seguirà treballant, tal com ha informat Palau. Entre les seves tasques, destaca el contacte setmanal que manté amb el primer ministre que passarà a ser telefònic.

Europa Press

Els mitjans del país informen que el marit d’Elisabet II, el duc d’Edimburg, ha arribat al castell de Windsor en helicòpter per passar aquests dies amb la seva dona. És probable que s’hi estiguin fins després de Setmana Santa. De moment han afirmat que seguiran informant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa