Aquests dies s’ha fet viral un vídeo antic de la família reial espanyola, datat dels anys 70 i emès per la televisió basca fa uns anys. En la gravació es pot veure a l’aleshores rei Joan Carles amb la dona, les infantes i Felip en els jardins de Palau. Diuen que es tracta d’un dia qualsevol, el que compartien per obrir les portes de la seva rutina. En un moment concret, es pot sentir a Joan Carles avisant la canalla que marxava a treballar i que els veuria després. El millor de tot plegat és la resposta d’una de les nenes, a qui se li escapa un innocent “a on?” que deixa en evidència que ni tan sols elles es creuen que treballi i que, en qualsevol cas, no tenen ni idea de què fa ni on té “l’oficina”.

Als usuaris de Twitter els ha fet molta gràcia i ràpidament s’ha convertit en un fenomen. Que als seus propis fills els sorprengui que digui que marxa a treballar evidencia moltes coses, una imatge de la família reial que s’ha viralitzat quaranta anys després.

No és habitual que els Borbons deixin que els periodistes entrin a Palau a gravar el seu dia a dia. Ho va fer Felip en el seu 50è aniversari, encara que en aquell moment només van emetre vídeos i fotografies captats pels professionals de premsa de la pròpia Casa Reial. Sense preguntes i amb cada instantània pensada i analitzada al detall per evitar crítiques. Tot i això, resulta impossible aconseguir-ho i és per això que no ho han tornat a fer. És clar que avui dia és fàcil editar aquelles parts més incòmodes, el que no van poder fer en els anys 70 quan un dels germans Borbó va preguntar al pare on anava a treballar exactament. El més divertit de tot plegat és que Joan Carles no sap què respondre. i no se sent la resposta que li acabaria donant.

Nou comentari

Comparteix