Peñafiel: “El rei Joan Carles està fet pols perquè el fill l’ha repudiat”

La Casa Reial no s’esperava que s’acabés filtrant l’escàndol financer que evidencia que el rei Joan Carles tenia comptes a paradisos fiscals plens de milions d’euros sense declarar. El diari anglès ‘The Telegraph’ treia a la llum aquest diumenge que el rei Felip seria “segon beneficiari” en un d’aquests comptes, precisament en el qual l’emèrit hauria ingressat 100 milions de dòlars provinents del rei d’Aràbia. Davant d’això, el rei Felip prenia una decisió dràstica: emetre un comunicat en el qual renuncia públicament a l’herència del seu pare i li retira l’assignació.

Aquesta notícia sorprenent ha fet parlar moltíssim, també a Jaime Peñafiel que la comenta a la revista ‘Semana‘. “Això és el més desagradable que ha passat a la Casa Reial després de l’escàndol d’Iñaki Urdangarin. Ningú no pensava que Felip hauria d’actuar d’una manera tan rotunda contra el pare. El més dur ha estat repudiar-lo, però havia de protegir la institució. Al final no han estat exemplars”.

“Quan el rei Joan Carles va anunciar el compromís de Felip i Letícia li va dir al seu fill que es carregaria la monarquia i al final se l’ha carregat ell. La reina Letícia ha hagut de dir-li que ella és neta d’un taxista, però que no té a la seva família tots aquests escàndols. Que això és indefensable“, afegeix.

El rei Joan Carles s'ajuda d'un bastó   Europa Press

El rei Joan Carles s’ajuda d’un bastó / Europa Press

També té crítiques cap a la reina Sofia: “Ella no ha estat exemplar perquè ha vist de tots colors. Els enganys sentimentals per part del rei Joan Carles eren públics i continus”. Peñafiel considera que el rei Felip ha tingut “molt mala sort” des que ha pujat al tron: “No tenia més remei, però el rei Joan Carles està fet pols perquè el seu fill l’ha repudiat”. 

Considera que és probable que marxi a viure fora d’Espanya, el que deixarà en una situació complicada a la reina Sofia. L’acompanyarà? O definitivament faran oficial que viuen a llocs diferents?

 

Nou comentari