El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Carles i Sofia celebren 57 anys de casats. Com va ser la seva boda?
  • CA

57 anys han passat des de la boda dels reis Joan Carles i  Sofia. Els emèrits celebren el seu aniversari després d’uns últims dies plens de complicitat i carícies. Casualitat o no, el que és cert és que hem vist un canvi d’actitud en el matrimoni reial molt significatiu. S’han estat mesos sense pràcticament coincidir, però ara sembla que no se separen. Aquest cap de setmana, per exemple, els hem vist en dos actes en un mateix dia; un gest que fins ara semblava impossible.

Tot apunta a una reconciliació que haurem de veure quant dura… De moment, però, avui estan de celebració. Algunes fonts properes anuncien que mantenen una relació amistosa i plena de complicitat, de fet. Sigui com sigui, avui és dia de recordar. No sabem si s’hauran felicitat o bé si s’hauran fet un regal… Però sembla inevitable pensar en aquella cerimònia que els va convertir en marit i muller.

Boda Joan Carles i Sofia 2 Casa Reia

Boda rei Joan Carles i Sofia / Casa Reial

El 14 de maig de 1962, Atenes es va vestir de gala per viure una boda digna de “conte de fades“, tal com va escriure la premsa. La primogènita dels reis grecs es convertia en la dona del príncep d’Espanya, el que s’havia de celebrar. Van organitzar dos balls de gala i una gran festa. Tothom volia felicitar els nuvis, que s’havien conegut molts anys enrere. 

Quan Sofia només tenia 15 anys, va quedar-se captivada pel ros espanyol; a qui va veure en un creuer organitzat per ajuntar prínceps i princeses solters. Més endavant es tornarien a trobar a bord d’un iot, quan va començar una història que va posar punt final a les especulacions que els relacionaven amb altres hereus. Un any abans de casar-se, van retrobar-se a la boda d’uns familiars, moment en el qual haurien començat a sortir. Poc després van anunciar compromís, després d’una escena que la reina Sofia ha explicat moltes vegades: “Em va llançar la capseta amb l’anell i em va dir “Sofi, agafa’l“”. 

Sentien atracció i començaven a estimar-se, però no tot era tan fàcil. Eren molts els qui havien de donar consentiment. Primer, els pares dels nuvis, però també el Papa Joan XXIII i el dictador Francisco Franco. Van acceptar, encara que amb condicions: el Papa va dir que s’havien de celebrar dues cerimònies, una de catòlica i una altra d’ortodoxa. Mentre que Franco va fer que la censura intentés esborrar el pare de Joan Carles de les fotos perquè no s’interpretés com una oda a la monarquia.

Boda rei Joan Carles i Sofia Europa Press

 Europa Press

En total, van casar-se tres vegades. La primera, ben aviat a la catedral catòlica de San Dionisio. I aquella mateixa tarda, a la catedral d’Atenes pel ritual ortodox. Més endavant ho celebrarien a Espanya, on no es va viure amb tanta expectació mediàtica. De fet, TVE va emetre-la en un documental que van relegar a la matinada… 

El matrimoni no ha estat el més feliç del món, segurament, ja que l’ombra de la infidelitat els ha envoltat gairebé des del principi. Pares de tres fills i amb vuit nets, els reis emèrits celebren avui els 57 anys de casats. Ho celebraran? 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa