Joan Carles I, al port de Sanxenxo després de l’operació de cor

El rei Joan Carles ha reaparegut públicament per primer cop des de l’operació cardíaca que el va tenir ingressat durant una setmana. El mes passat va haver de ser intervingut per col·locar-li tres bypass aortocoronaris. No era una operació senzilla, el que va provocar que tota la família estigués preocupada.

Els membres de la família reial van anar a veure’l un munt de vegades, encara que va ser la visita de la infanta Cristina la que més va sorprendre. L’operació va ser un èxit i els metges van informar en tot moment que la recuperació anava ràpida i que l’emèrit evolucionava favorablement. Va abandonar el centre hospitalari una setmana després en un cotxe oficial, des d’on va aprofitar per agrair el suport a la premsa i per tranquil·litzar tothom: “Simplement m’han arreglat les canonades”.

Va seguir el tractament a casa i ara, un mes després, ha reaparegut públicament a Sanxenxo. Aquest port gallec és un dels seus racons preferits, especialment perquè és des d’aquí on surt una de les seves regates fetitxe. Precisament aquest ha estat el motiu de la seva reaparició, ja que ha acudit a presidir l’inici la regata anual. En aquesta ocasió, però, no hi ha participat: “La recuperació va molt bé, però encara és massa aviat”.

El rei Joan Carles  Europa Press

El rei Joan Carles a les regates de Sanxenxo / Europa Press

El rei Joan Carles  Europa Press

Europa Press

 

Això sí, ha volgut recalcar que la seva salut està millor que mai: “Estic en plena forma. Com un bàrbar”. Visiblement somrient i en bona forma, però ajudat d’un bastó per moure’s. Ha aprofitat el viatge a Galícia per entregar el trofeu que van guanyar a Finlàndia a l’alcalde i per saludar un parell de patrons de vaixell. Finalment també ha presidit l’entrega de trofeus de la regata. Un cap de setmana molt mariner que ha servit per veure que l’emèrit segueix millorant. 

Nou comentari