El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El secret del rei Joan Carles: “Va voler fer-se monjo”
  • CA

La mort d’Alfonso de Borbó va trastocar el príncep Joan Carles. Els dos germans estaven jugant a la residència familiar durant les vacances de Setmana Santa quan un accident va acabar amb la vida d’Alfonso, que només tenia 14 anys. Joan Carles va disparar sense voler una arma, un tret que va matar el seu germà.

Aquest ha estat un dels episodis més tèrbols i tràgics de la infància del rei Joan Carles, un tabú del qual pràcticament no s’ha parlat. Ara és la sèrie documental XRey de Spotify qui ha volgut analitzar què va passar i com va afectar aquest incident al monarca.

Parlen amb Antonio Eraso, un dels millors amics del rei Joan Carles, que tenia la mateixa edat que Alfonso en el moment de la mort: “Joan Carles no es va adonar que estava disparant a un blanc. Va partir la bala amb la mala sort que li va entrar al germà pel cap i el va dessagnar-se en sis minuts. Era una bala de calibre baix, hauria estat inofensiva a distància. Una tragèdia completament callada a Espanya que va endurir molt el caràcter de tots ells. Per tot el grup d’amics va ser una tempesta. Són coses que no pots oblidar mai, que un germà mati a un germà sense voler”.

El rei Joan Carles de petit / Youtube

Explica que aquella mateixa nit va quedar amb Joan Carles, que estava traumatitzat: “Em va dir que volia fer-se monjo, però que no podia perquè estava a l’acadèmia militar de Saragossa.  

La mort d’Alfonso va córrer com la tinta entre els espanyols, però la versió oficial que van emetre era que el nen estava netejant una arma que va disparar-se sense voler. Que en realitat havia disparat Joan Carles sempre ha estat vox populi, per això. De fet, s’han donat mil versions del que va passar. Entre elles, la confessió del príncep al seu amic Bernardo Arnoso: “Em va dir que havia disparat l’arma desconeixent que estava carregada, que va impactar en una paret, va rebotar i va impactar a la cara del germà”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa