Jorge Javier, indignat: “El rei Joan Carles encara viu al marge de la llei”

Qui més qui menys, tothom està opinant sobre la investigació fallida de la fiscalia sobre els negocis tèrbols del rei Joan Carles a La Meca. El Congrés ha tombat la comissió d’investigació sobre la seva figura, el que el protegeix malgrat tot. L’últim a manifestar el seu disgust amb aquesta decisió és Jorge Javier Vázquez, que no entén per què encara no som capaços de qüestionar la conducta de l’emèrit. 

En parla a la columna de ‘Lecturas‘: “Puc entendre que se li tingui estima al rei emèrit per la seva feina en una època molt convulsa a Espanya, però això no impedeix que la figura del rei hagi de sotmetre’s a examen. No entenc que PP i PSOE impedeixin una comissió d’investigació sobre la seva figura. No m’entra al cap. Una societat democràtica no avança si no és capaç de revisar la seva història. Amb la seva negativa, PP i PSOE protegeixen el rei emèrit, però col·loquen seriosos dubtes sobre una institució, la monarquia, cada vegada més qüestionada. Seria un error enorme no examinar la conducta del rei”.

Jorge Javier Vázquez i Jaime Peñafiel parlen del rei Joan Carles   Telecinco

Jorge Javier Vázquez i Jaime Peñafiel parlen del rei Joan Carles / Telecinco

I afegeix: “Després d’una pandèmia que ha deixat tanta gent a prop del col·lapse i que ens ha fet replantejar tantes coses, resulta esperpèntic que encara donem validesa a termes com la inviolabilitat. Ningú, per haver nascut en una determinada família, ha de viure al marge de la llei. És més, el pes de la llei hauria de ser molt més estricte amb aquells que per naixement tenen la vida econòmicament solucionada. Sabem que la cobdícia del rei emèrit durant els seus últims anys de regnat va arribar a quotes inimaginables. És de justícia saber ara si ens la va estar jugant durant tots els anys que va exercir de titular”. 

El presentador català reflexiona sobre el futur incert dels reis Felip i Letícia, el que considera que només serà bo si fan que el rei emèrit no es deixi veure gaire: “Amb la pasta que ha fet, ja pot pagar-se un exili deluxe envoltat de dones que li riguin les gràcies”. 

Nou comentari