El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sofia, dany col·lateral de Joan Carles: què passarà ara amb ella?
  • CA

És un dany col·lateral en tota aquesta història. L’anunci del rei Joan Carles col·loca la seva dona, la reina Sofia, en el centre de la diana mediàtica. Molts es pregunten què passarà amb ella ara, sorpresos en veure que la carta de comiat de l’emèrit ni tan sols la menciona. El matrimoni fa vida de separats des de fa anys, però segueixen casats de cara a l’opinió pública. Que ell marxi a viure fora d’Espanya i no es digui res sobre el futur de la Reina fa evident que ja no amaguen que no viuen junts. 

No hi ha cap confirmació oficial, però fonts properes a la Casa Reial donen per fet que la reina Sofia continuarà vivint al palau de La Zarzuela. Prosseguirà, també, amb la seva activitat institucional com estava fent fins ara. 

La reina Sofia, en una foto d'arxiu Europa Press

La reina Sofia, en una foto d’arxiu / Europa Press

De moment es troba en el seu refugi preferit, el palau de Marivent a Palma de Mallorca. S’hi va traslladar el passat dimecres, coneixedora dels moments complicats que s’aproximaven. Aquestes vacances estan sent les més complicades, sense cap mena de dubte. De fet, era habitual veure-la passejar per l’illa i anant de compres, però enguany no s’ha deixat veure en cap moment. Reclosa a casa i “summament trista”, així descriuen el seu estat anímic a ‘Vanitatis‘. 

Carmen Rigalt i Pilar Eyre expliquen a ‘Semana‘, per la seva banda, que el més probable és que la reina Sofia es quedi a Espanya. “Pràcticament viuen separats. Suposo que ella es quedarà aquí i participarà en algun acte puntual. Continuarà donant suport al seu fill. En realitat crec que es quedarà fent una mica el paper de reina mare”, opina Rigalt. Pilar Eyre, en canvi, es mostra molt confusa: “Em sorprèn que no hi hagi cap al·lusió o comentari i no s’expliqui quina serà la situació de la seva dona. Recordem que la reina Sofia és reina perquè està casada amb el rei Joan Carles i m’estranya que no hi hagi un reconeixement sobre què passarà amb ella”. 

El rei Joan Carles i la reina Sofia, en el cotxe Europa Press

Europa Press

De moment tot són suposicions, fins que la Casa Reial informi al respecte amb un comunicat més concret. En cas de no dir-se res, serà el temps qui ho confirmi. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa