El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Gran Wyoming treu els colors al rei Joan Carles amb un relat fulminant
  • CA

El rei Joan Carles és protagonista d’un munt de notícies aquests últims dies, des que s’anunciés que la fiscalia l’investigarà per les comissions de l’AVE a La Meca. Els negocis tèrbols del rei emèrit l’han deixat sol i desprotegit, en el centre de la diana mediàtica. Aquest dimecres El Gran Wyoming ha volgut aprofitar l’ocasió i ha analitzat les presumptes irregularitats financeres que hauria comès Joan Carles I.

Com? Mitjançant un conte de Hans Christian Andersen en el qual un rei tenia l’obsessió de vestir amb les millors teles del regne, fins que un dia uns estafadors li van fer creure que li vendrien un vestit tan sofisticat que només gent molt intel·ligent podria veure-ho: “El rei i els seus súbdits van fingir veure la tela per por a semblar idiotes i tots el van admirar quan el rei anava despullat pel carrer. Només un nen es va atrevir a cridar que el rei anava despullat. Aquell nen és avui la fiscalia, que assenyala les presumptes irregularitats comeses pel nostre rei emèrit i que deixa al descobert una imatge del monarca molt diferent de la que es tenia d’ell fa unes dècades”. 

El presentador destaca que aquesta investigació taca la seva imatge: “Ni ambaixador de la marca espanya, ni campechano… El rei està despullat i tots podem contemplar les seves vergonyes reals. A partir d’ara podrem dir el mateix que ell quan veia un elefant, quina peça”. 

El Gran Wyoming / La Sexta

I d’aquí, a un relat irònic: “Quina vergonya, espanyols. Estareu contents, oi? Sou uns desagraïts, amb tot el que ha fet el rei Joan Carles per aquest país. Així li pagueu? Amb una investigació? No m’estranya que estigui fart i estigui pensant en exiliar-se. Com a espanyol agraït que sóc per la seva feina, li demano que no es precipiti i esculli bé. Per què no es muda amb la infanta Cristina? Vivint a Suïssa pot estar envoltat del que més estima, la família i els seus milions. Pot el rei haver cobrat una comissió de 100 milions de dòlars? No ho sabem, però i si ho va fer? Només estava preocupat per sobreviure. En aquella època, Joan Carles I cobrava menys de 300.000 € anuals. Això no és res! El Rei havia d’alimentar una família amb vuit nets i dos óssos panda!”. 

Europa Press

Un especial de Wyoming que deixa clar que el tema de Joan Carles donarà molt de joc també als humoristes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa