La mala relació de Joan Carles amb les netes, accentuada amb cada polèmica

El rei Joan Carles viu el seu pitjor moment, la premsa el té controlat i cada dia apareix un nou escàndol. Aquests últims mesos han estat molt complicats i cada cop es veu més a prop una investigació que podria perjudicar encara més la seva imatge. Mentre els diaris internacionals se centren en els negocis tèrbols que ha anat encadenant, ‘Vanitatis‘ ha volgut analitzar com ha influït aquesta vena corrupta de l’emèrit en la seva mala relació amb les netes. 

És bastant evident que Joan Carles no és l’avi preferit de les princeses Elionor i Sofia. De fet, és representatiu que costi trobar una fotografia de l’avi i les netes. Cada polèmica que protagonitzava l’allunyava una mica més d’elles, especialment perquè Felip i Letícia són conscients que podria acabar perjudicant el seu futur. 

La premsa sempre ha assenyalat Letícia com la causant d’aquesta manca de relació entre Joan Carles i les nenes. No han tingut molt de tracte, el que es va evidenciar durant el debut públic d’Elionor en els premis Princesa d’Astúries del 2019, quan l’absència de Joan Carles va evidenciar que passava alguna cosa. Es tractava d’un dels dies més importants de l’hereva de la Corona i tota la família era present… tots els membres, excepte Joan Carles. També va ser destacable que Elionor mencionés la seva àvia, la reina Sofia, durant el discurs, però no tingués cap paraula per l’antic cap d’Estat. 

El rei Joan Carles, amb les netes i Letícia   Europa Press

El rei Joan Carles, amb les netes i Letícia /  Europa Press

Cada vegada hi ha més proves que entre avi i netes no hi ha cap mena de complicitat, un distanciament que es va fent més evident al llarg dels anys. La mala relació familiar i tots els problemes que ha provocat Joan Carles a Felip durant el seu regnat haurien influït, directament, en aquesta relació. De fet, l’últim apropament entre Joan Carles i Elionor va ser durant l’entrega del Toisó d’Or, fa dos anys i mig. Caldrà esperar per veure si estarà present en els següents passos importants de la princesa. 

Nou comentari