Jaime Peñafiel: “Fan servir Joan Carles com a excusa per atacar la corona”

Aquesta setmana s’han complert sis anys de l’abdicació del rei Joan Carles i la posterior coronació de Felip VI. Una efemèride important que arriba en el pitjor moment de la Casa Reial, el que ha donat ales a Jaime Peñafiel per fer balanç d’aquest regnat a ‘El Mundo‘.

Una abdicació que titlla de “solemne”, però no de “festiva”: “A l’abdicació de Joan Carles, Felip i Letícia van esforçar-se per no exterioritzar la seva alegria. La reina Sofia, però, no va poder dissimular l’emoció del moment. El rei no va abdicar per poder estar amb Corinna i és veritat que molts desitjaven que abdiqués. Fins i tot el seu fill Felip, tot ignorant que el seu pare li deixava un regal enverinat en convertir-lo en cap d’Estat d’un país amb un govern filocomunista que amenaça de portar la república. Però de tots els presents, Letícia va ser l’única que no va poder dissimular la lògica satisfacció que li produïa veure el seu marit convertit en rei”.

El rei Joan Carles amb Felip durant la seva abdicació

El rei Joan Carles amb Felip durant la seva abdicació / Casa Reial

I reflexiona: “Encara que tots van fer petons al rei Joan Carles, per mi eren petons enverinats. Penso que Felip mai no va creure que heretaria el tron en unes circumstàncies així. Amb l’abdicació, Joan Carles va perdre tots els privilegis, començant per la inviolabilitat que el protegia encara que segueix sent aforat. Però tots van anar en contra seva, quin error més gran! Felip va encendre la metxa contra el pare. Des d’aquell dia es va iniciar un assetjament polític de l’extrema esquerra, del separatisme i, fins i tot, d’alguns membres del propi govern. S’adonarà Felip que s’esvctà fent servir el seu pare per atacar la corona?”. 

Nou comentari