Dard de Peñafiel al rei Felip: “Eres conscient d’on sortien els diners?”

Jaime Peñafiel aprofita qualsevol excusa per atacar la família reial. I la veritat és que cada setmana té més arguments, especialment gràcies a les filtracions que està havent-hi a la premsa estrangera. Primer va ser un diari suís qui va treure a la llum un escàndol financer del rei Joan Carles, però és que aquesta setmana ha estat el torn de Felip i Letícia. ‘The Telegraph’ revelava que un empresari amic del rei emèrit va pagar part del viatge de noces dels actuals reis, un viatge que va costar una autèntica milionada.

El cronista reial és conscient que ja han passat molts anys, però no per això deixa d’escandalitzar-se. Escriu a ‘El Mundo‘: “El tema sorprèn negativament perquè coneixem l’honestedat del rei Felip, la que va posar de manifest quan es va atrevir a condemnar el seu pare públicament per corrupció. Avui només puc dir: “Tu també, fill meu“”. 

Recordem que els Reis van gaudir de dos viatges de noces diferents. El primer, per Cuenca, Albarracín, Saragossa i altres localitats nacionals. I el més secret? Un recorregut de milers de quilòmetres i milers d’euros que els va portar fins a Cambodja, les illes Fiji, Samoa, Nova York, Califòrnia i Mèxic: “Una pregunta. Això del viatge de noces pagat per un amic milionari del rei Joan Carles, ho sabia Felip llavors o ho ha sabut avui?”, escriu Peñafiel amb la mel als llavis per saber la resposta.

Els reis Felip i Letícia, de viatge de noces per Espanya   Europa Press

Els reis Felip i Letícia, de viatge de noces per Espanya / Europa Press

I d’aquí, a criticar-los per saludar la gent amb qui es troben amb el colze: “Segueixen practicant la vulgaritat de la salutació amb el colze. Per què no saludem com els japonesos?”. Ara bé, la part que més ha cridat l’atenció té com a protagonista Letícia. Aquesta setmana ha estat notícia després que una càmera oculta l’enxampés donant ordres al rei Felip. Un gest que ha fet parlar molt, també a Peñafiel que recorda una anècdota relacionada: “El que va d’aquell “treu-te les ulleres” de la reial sogra a la casa Letícia, que 16 anys després ordena que es recolzi a la barra del bar”. Sembla que fa referència a un ordre que la reina Sofia va fer a Letícia, pocs mesos després de la boda, quan la princesa posava davant dels fotògrafs amb les ulleres de sol posades. Sofia ho va trobar inacceptable, el que hauria derivat en una ordre que Letícia no hauria oblidat. 

Nou comentari