Peñafiel revela una curiosa anècdota del naixement del rei Felip

El rei Felip ha celebrat aquesta setmana el seu 52è aniversari, una data molt especial que ha donat ales a Jaime Peñafiel a recordar la jornada del seu naixement. Joan Carles I i Sofia entraven a l’hospital amb una gran incògnita: donaria a llum una altra nena o arribaria el tan esperat nen? “El naixement de les infantes Elena i Cristina va omplir d’inquietud a la princesa Sofia. Temia que es repetís la història de “no hi ha dos sense tres”. Però Joan Carles, amb sentit de l’humor, es consolava i consolava a la seva dona dient-li que no s’havien d’alarmar. Que només s’havia d’intentar un altre cop. Havien passat gairebé dos anys del naixement de la segona filla quan es va saber que Sofia tornava a estar embarassada. El naixement d’un nen no era només un desig capriciós, era una necessitat per l’article que diu que en la successió al tron té preferència l’home a la dona”.

Els reis presenten el rei Felip   Europa Press

Els reis presenten el rei Felip / Europa Press

“El dia 30 de gener, la princesa Sofia entrava a la clínica pel seu propi peu. A les dotze del matí descendia de l’habitació, la mateixa que havia ocupat en els dos anteriors parts, per dirigir-se al paritari amb la seva mare i el seu marit. Trenta minuts després ja havia parit. “Ha estat un nen, ha estat un machote!”, vam escoltar cridar Joan Carles als periodistes que esperàvem en el vestíbul. Minuts després brindàvem amb sidra amb un pare felicíssim”.

Allà mateix hauria informat que li dirien Felip Joan Pau Alfons, segons Peñafiel, encara que algunes informacions sempre han sostingut que Joan Carles hauria acordat amb Franco els detalls del baptisme i del nom de l’hereu. “Em consta que el tema dels noms va ser decisió exclusiva dels pares del nen, especialment de Sofia. No van consultar a Franco, ho van decidir ells”. Una efemèride curiosa, si més no. 

Nou comentari