El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Peñafiel: “Felip VI ha intentat ser proper com el pare, però ha fracassat”
  • CA

La visita dels reis Felip i Letícia a Mercamadrid en plena matinada va fer parlar molt. Va sorprendre aquesta excursió del matrimoni reial, que van voler mostrar el seu suport a un dels distribuïdors de menjar més importants del país. Van interessar-se sobre la seva feina, van parlar amb treballadors de les paradetes i en tot moment van mostrar-se d’allò més informals i simpàtics. Aquestes imatges han donat ales a Jaime Peñafiel per comentar aquest “atac campechano” del rei Felip.

Ho ha fet en la seva columna de ‘El Mundo‘, en la qual queda clar que pensa que va ser massa exagerat: “La visita de Felip i Letícia al mercat més gran va proporcionar moments fantàstics. El primer d’ells, quan el Rei -acostumat a manifestar-se en to seriós i solemne- va voler imitar el seu pare, un rei proper i afable que se salta el protocol i dotat de la campechanía tradicional dels Borbons, i es va dirigir a un dels treballadors d’una manera que va sorprendre els presents, quan li va dir “macho“. No va tenir present que la paraula que avui dia més es fa servir en aquest argot col·loquial no és “macho“, sinó la de “tio“. La nova normalitat de la família reial no exigia que saludessin amb els colzes a tots que s’apropaven, intentant una igualtat que tractant-se del Rei no és possible. A més a més de vulgar, és una total carrinclonada”, escriu Peñafiel.

Cop de colze del rei Felip amb un treballador de Mercamadrid / Casa Reial

I de criticar aquesta faceta més propera del rei Felip, a reflexionar sobre la reina Letícia vegetariana: “Què tindria la bleda que un fruiter va entregar a Letícia durant la visita a Mercamadrid perquè la tingués a les seves mans observant-la amb emoció i atenció? Ignoro si és vegetariana com la seva sogra, però fa un temps va ser vista en un restaurant de Madrid famós per les seves verdures i els nuggets de formatge de cabra i iuca. També freqüentava un altre vegetarià del centre de Madrid”. 

Els reis, amb els treballadors de MercaMadrid / Casa Reial

Una visita que continua fent parlar. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa