El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’aristocràcia fa balanç del regnat de Felip VI: “Quina sort tenir-lo”
  • CA

En el sisè aniversari de la coronació, són molts els que han volgut fer balanç del regnat del rei Felip. Un d’ells ha estat Carlos Fitz-James Stuart, el cap de la Casa d’Alba des de la mort de la Duquessa. L’hereu és el nou duc de la família dinàstica, una casa relacionada amb la Corona des del segle XIV. 

Ha concedit unes declaracions a ‘Vanitatis‘ amb les quals ofereix la seva valoració sobre la figura del Rei, una opinió molt similar a la d’altres ducs i comtes: “Què puc dir? Que els espanyols hem tingut la immensa sort de tenir un rei com Felip VI, sempre al servei d’Espanya des que era príncep d’Astúries”.

I evidencia que considera que té un paper clau: “En aquests mesos, des que va sorgir la pandèmia, ha demostrat la seva valia, preparació i sobretot la humanitat i preocupació pel que estava succeint no només en el nostre país sinó en tot el món. En aquests moments la figura del rei Felip és una referència internacional i és fonamental per a l’estabilitat d’Espanya”.

Carlos Fitz-James Stuart / Europa Press

Un aristocràtic molt fidel a la Institució, tal com demostren les seves declaracions: “La monarquia ofereix aquesta seguretat i és representativa dels valors que han de regir les societats. És un factor molt important per mantenir l’equilibri d’unitat. El rei Felip demostra cada dia que és el rei de tots els espanyols”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa