El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El rei Felip, implicat en un escàndol de corrupció de Joan Carles I

Fa només un parell de setmanes va sortir a la llum un escàndol financer que esquitxa directament el rei Joan Carles. La justícia suïssa revelava que l’emèrit hauria fet una donació de 65 milions d’euros a la seva amant Corinna l’any 2012. Ella mateixa ho confirmava poc després, tot assegurant que havia estat “un regal” que s’explicava per “la immensa estima” que sentia Joan Carles per ella i el seu fill. La història es complicava perquè aquests diners havien sortit d’una altra donació, 100 milions d’euros que li hauria entregat el rei d’Aràbia a Joan Carles. 

Un escàndol de corrupció que es destapa després d’unes operacions financeres secretes, ja que el Rei hauria orquestrat tot això, presumptament, des d’uns comptes a paradisos fiscals.

Princesa Corinna i Joan Carles / Europa Press

Doncs bé, ara és el ‘The Sunday Telegraph‘ qui dona més informació al respecte. Sembla que tot és més enrevessat del que sembla, ja que el diari britànic revela aquest diumenge que Felip VI també estaria implicat en aquesta trama corrupta. Asseguren que el rei Felip era el segon beneficiari del fons milionari que hauria rebut Joan Carles de la casa reial de l’Aràbia Saudita. Una informació que suposaria la primera vegada que es vincula el rei Felip amb la suposada fortuna del seu pare en paradisos fiscals.

Joan Carles va constituir una fundació el 2008 amb oficina a Panamà i un compte vinculat a un banc de Ginebra. Allà hi hauria ingressat una donació de gairebé 65 milions d’euros que li hauria fet el rei de l’Aràbia Saudita -no 100 com s’havia dit anteriorment-. Una quantitat que hauria fet arribar després a Corinna, el que coincideix amb l’exclusiva de la justícia suïssa.

El rei Joan Carles amb Felip durant la seva abdicació / Europa Press

Que el rei Felip aparegut en els papers de constitució de la fundació corrupta és un escàndol, ja que el col·loca en la diana mediàtica. Què té ell a veure amb tot això? Com és que el pare el va col·locar en la fundació? Era el rei Felip conscient de la -presumpta- corrupció que estava fent el seu pare a través d’aquesta empresa?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa