El professor de ball més conegut de ‘Fama’, crític amb la indústria: “Espanya maltracta els ballarins”

Rafa Méndez torna a televisió i aprofita per carregar contra les poques oportunitats que tenen els ballarins espanyols

Rafa Méndez va guanyar repercussió mediàtica el 2008 gràcies a Fama, el programa de ball de Cuatro en el qual feia de professor de funky. El ballarí torna a televisió tretze anys després de la mà de TVE, que ha adaptat un exitós programa de ball anomenat The Dancer. Per tal de promocionar-ho, ha concedit una entrevista a El Mundo que ha aprofitat la manca d’oportunitats que tenen els ballarins a Espanya.

El canari reconeix que ha travessat un moment professional molt complet per culpa del coronavirus: “M’ha destrossat, sí. Jo dirigia l’escola municipal de Parla, que tenia mil alumnes. Ara mateix no compten amb la meva direcció perquè el meu equip i jo teníem un sou molt alt. A més a més, faig una obra de teatre que també vam haver de suspendre… Se’m va parar tot i em vaig haver de quedar a casa”.

Ell tampoc no ha rebut ajudes per part del govern: “Si sóc honest, he de dir que mai no m’he sentit protegit amb la part pública. Quan he demanat ajuda o quan l’he necessitat, la part pública mai no ha estat. No ho critico, simplement ho accepto i passo a la privada”. A més a més, aprofita per criticar que a Espanya no s’ajudi als ballarins: “Aquí hi ha molt poca indústria. Als ballarins se’ls maltracta, se’ls hi paga molt malament per treballar a concerts… Per a un ballarí, Espanya no és un bon lloc”.

L’èxit de la seva participació en el programa de Mediaset va canviar la seva vida, en passar a ser conegut pel carrer des del primer programa. Ell assegura que no va patir els efectes secundaris de la fama, però sí que ha vist com companys seus ho han passat malament: “Jo sempre ho he viscut amb molta tranquil·litat, com també he tingut els vicis molt controlats. Però he estat amb gent molt enganxada…”.

Nou comentari