El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Publiquen l’última voluntat de la reina Sofía
  • CA

Eva Celada és l’autora de diversos llibres sobre la monarquia espanyola. I ara ha escrit en un article a ‘Vanitatis’ quina és l’última voluntat de la reina Sofia. Segons l’escriptoria, la dona de Joan Carles de Borbó vol que “escampin les meves cendres en el mar Mediterrani i l’Egeu, que són un mateix mar, el mar de la meva vida”. Celada explica, però, altres intimitats de Sofia: “Li agraden les ciències ocultes, i és aficionada als llibres de J.J. Benitez, li interessa la informació relacionada amb ovnis i extraterrestres”. 

També assegura que Sofia “considera la música ‘la poesia de l’ànima’. Ha assegurat que ‘no sabria viure sense ella’. Els seus compositors preferits són Händel, Bach, Theodorakis, així com els directors i intèrprets Rostropovich, Barenboim, Menuhin i Mehta”. A més, la mare de Felip VI “col·lecciona plomes estilogràfiques, encara que acostuma a escriure amb retolador de punta fina. En una ocasió es va deixar un en un centre que va anar a visitar, i va trucar per telèfon perquè li retornessin, i això que era de publicitat”. 

 

“La relaxa dibuixar“, afirma Celada, “un hobby que practica amb freqüència quan està prop del mar”. També és “molt detallista, quan acaba una recepció o un menjar, sempre saludarà a cuiners, cambrers, personal de la neteja i els donarà les gràcies pel seu servei”. Alhora, “li agrada la conversa, ni abans quan els seus fills eren petits ni ara quan comparteix la taula a la seva casa en el palau de la Zarzuela li agrada tenir la televisió encesa mentre menja”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa