El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pilar Eyre dona la cara després de la polèmica amb Joan Carles: “Si la Casa Reial em desmenteix, he de callar”
  • CA

Pilar Eyre va començar la setmana amb una bomba informativa que va encendre totes les alarmes. La cronista catalana assegurava que podia confirmar que la salut de Joan Carles de Borbó travessa un moment molt delicat. La Casa Reial va desmentir-ho amb un desplegament informatiu sense precedents, tot compartint més informació sobre l’emèrit que mai. Fotografies, declaracions en primera persona… Una manera contundent de desmentir la informació de Pilar Eyre.

Aquest matí la periodista ha volgut donar la cara en una entrevista a Aquí, amb Josep Cuní de la Cadena SER. Ha reconegut que s’ha equivocat, però també ha justificat la decisió que va prendre de treure aquesta informació a la llum: “Si em crec la Casa Reial quan diu que Joan Carles es troba perfectament de salut? No sé què contestar-te. Per una part, et diria una cosa, però no m’atreveixo i prefereixo deixar-ho així. Ja veurem si m’acaben donant la raó o no. No em sento capaç d’anar en contra d’un aparell tan poderós com la Casa Reial, que amb el desplegament d’ahir va demostrar com de poderós que és”.

“Diumenge vaig rebre dues trucades de dues persones molt importants que em van donar aquesta informació. Si et digués el nom, també te les hauries cregut. Em resultava tan fiable la font que pensava que el dilluns tothom ho hauria publicat”, reconeix. Eyre explica que va parlar amb el director de Lecturas i va advertir-lo que aquesta bomba no aguantaria sense sortir abans de dimecres, per la qual cosa va demanar-li que deixés que ella donés l’exclusiva: “L’únic pecat que he tingut és haver tingut l’impuls de voler ser la primera, voler publicar-ho abans que els meus companys perquè estava 100% segura que dilluns tothom ho publicaria”.

La sorpresa de Pilar Eyre va ser majúscula quan la Casa Reial trencava el seu silenci i parlava, per primer cop en sis mesos, sobre la salut del rei: “Van oferir un desplegament d’informació que no coneixíem en aquests sis mesos de secretisme absolut”.

La cronista confia que les persones que van informar-la al respecte ho van fer de bona fe: “Només puc dir que en aquesta ocasió he fallat. Si Casa Reial desmenteix la meva informació… he de callar, no puc fer una altra cosa. No lluitaré contra un aparell informatiu tan poderós com el de la Casa Reial”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa