Pilar Eyre denuncia haver estat amenaçada i intimidada per La Zarzuela

La cronista reial obre la capsa de Pandora i revela que li han fet la traveta sempre que ha pogut

Pilar Eyre va aixecar la llebre la setmana passada en publicar que Joan Carles de Borbó estava greument malalt. Aquesta incendiària informació va fer reaccionar a la Casa Reial, que ràpidament va negar-ho de la manera més taxativa possible: trencant el seu silenci i publicant la primera fotografia de l’emèrit des que es traslladés a Abu Dhabi. La van deixar en evidència, per la qual cosa la cronista ha decidit venjar-se. Com? Revelant episodis d’amenaces i intimidacions que ha patit per part del gabinet de premsa dels Borbons en tots aquests anys de professió.

Pilar Eyre a ‘La primera pregunta’ / TVE

Ho fa en una columna a Lecturas que no passarà desapercebuda. En primer lloc recorda que va publicar una anècdota que va viure durant una entrevista a Joan de Borbó, pare de Joan Carles, i que La Zarzuela la va trucar de males maneres: “Fa ara 40 anys d’aquella trucada, la primera que em van fer. Vaig dir que m’havia limitat a transcriure els fets i em van dir que allò no ho podia explicar perquè deixava molt malament al rei: “Que no es repeteixi“, em van dir”.

Una amenaça en tota regla que va repetir-se més endavant. Tampoc no va agradar que Pilar Eyre donés la mà a la reina Sofia en un acte en comptes de fer-li la reverència o que expliqués que Joan Carles havia demanat un whisky: “Em van tornar a trucar i em van dir que no entenien com jo no sabia que no es poden escriure les converses privades dels reis”.

A partir de llavors, a La Zarzuela no li hauria agradat res del que feia la cronista catalana: “Tot ha merescut la seva crítica. Si no em renyien ells directament, sempre ho feia una persona interposada”. De fet, la germana de Joan Carles hauria arribat a exigir que l’acomiadessin: “Vaig donar una informació sobre ella que va provocar que algú truqués al director del meu programa de ràdio perquè m’acomiadés. No ho va fer, però vaig haver de rectificar tot i que la informació era certa”. A més a més, van deixar d’acreditar-la en els actes oficials: “Cada vegada que els reis venien a Barcelona jo m’havia de quedar fora perquè era considerada una persona non grata. I després quan publicava un llibre sobre algun membre de la Casa Reial em trucaven per reganyar-me, ells i periodistes de part seva”.

El rei Joan Carles, amb la reina Sofia / Europa Press

Uns fets que passaven durant el regnat de Joan Carles i Sofia però que han seguit produint-se amb el gabinet de Felip VI: “L’última conversació la vaig tenir fa un parell d’anys. Em van trucar per demanar-me que no donés veracitat al rumor que Letícia no havia acudit a visitar el sogre en una de les seves operacions. Van ser molt simpàtics i fins i tot em vaig emocionar. Els vaig preguntar si els podria trucar quan tingués algun dubte i em van dir que no hi hauria problema. Ara bé, mai més es van tornar a posar al telèfon”.

Nou comentari