El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Pare Apeles parla sobre l’exbisbe de Solsona: “Està enamorat, no endimoniat”
  • CA

Ni en els moments de més deliri d’Almodóvar, se li hagués ocorregut inventar un guió com aquest”. Aquestes han estat les paraules del Pare Apeles parlant de l’exbisbe de Solsona, Xavier Novell. En declaracions a ‘Sálvame’, ha parlat sobre la seva renúncia de Novell al bisbat: “El problema principal és qui és ella. Perquè igual que un matrimoni pot trencar-se, també un bisbe pot tenir un moment de debilitat. És molt bona gent. Però que justament es tracti d’una dona que escriu novel·la eròtico-satànica… És el més impactant”.

Preguntat per si Novell està enamorat o endimoniat, Apeles ha estat clar: “Jo crec que està enamorat. Té més gràcia la segona opció, perquè ell és exorcista, ella està interessada en els temes satànics… Però el que cal descobrir és si realment ella està només interessada en el satanisme, com una qüestió intel·lectual, o bé si és una dona que practica ritus satànics”.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell
L’exbisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell

A continuació, María Patiño s’ha queixat de les seves paraules: “Posar l’accent en ella no em sembla bé. El que em sembla esperpèntic és que consideri que els homosexuals es poden curar. Això explota per una història d’amor, però a mi em posa els pèls de punta que l’Església hagi permès que aquest senyor formi part d’una institució en la que crec i considera que l’homosexualitat ni es transforma ni és cap malaltia”.

“Això és la prehistòria”, ha afirmat el Pare Apeles, que ha recordat: “Ell ha fet moltes declaracions, també sobre la independència de Catalunya. Va ser un dels grans promotors del referèndum i va anar, fins i tot, a votar, i es va oposar als altres bisbes. Va prendre una posicionament polític molt clara, fins i tot va dir que calia votar a Junts pel Sí”.

A més, el Pare Apeles ha dit que només va tenir relació amb ell una vegada i que li va semblar “una gran persona, és proper, agradable, culte, jove…”. “Ell és un jove molt preparat al que envien a una diòcesi irrellevant. Petita, envellida, amb mossens que no li donen suport i ell se sent cansat i esgotat. Intentava fer coses, i apropar-se als joves, però…”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tano a setembre 09, 2021 | 17:35
    Tano setembre 09, 2021 | 17:35
    El pare Apeles encara s'arrastra per la terra?. Si deu ser més vell que la tos.
  2. Icona del comentari de: M'importa una merda a setembre 09, 2021 | 22:05
    M'importa una merda setembre 09, 2021 | 22:05
    Tant se me'n fot si el Pare Apeles se la pela o se la fa pelar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa