El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fúria de Ciutadans per una xerrada feminista “anticapitalista” a OT: “TelePSOE”

TVE es troba al centre de la diana. ‘Operación Triunfo‘ és un concurs musical, però recentment s’està ficant en uns temes que l’envolten de polèmica. El problema? Que tracten el feminisme, per exemple, des d’un vessant polític. Cal tocar aquests temes en un concurs que busca la millor veu del país? Sembla que sí… El resultat, però, ha estat nefast: centenars de crítiques i una repercussió molt negativa a la xarxa. Això sí, se n’està parlant que sembla que era l’objectiu.

Recapitulem. Aquest diumenge és 8-M, el dia de la dona. I per tal de celebrar-ho, la cadena ha decidit fer un programa especial d’OT. La primera reacció dels teleespectadors va ser versar odi contra un dels concursants nominats, el Jesús, a qui han acusat de ser masclista per un parell de comentaris que ha deixat caure a dins de l’acadèmia: “El destí ha volgut que et fem fora el dia de la dona, què bé que t’està”, resen alguns usuaris a la xarxa.

A més a més, amb motiu del dia de la dona, els concursants han començat a rebre unes xerrades feministes. La primera? D’una periodista especialista en temes de gènere, Anna Pacheco. Les seves paraules estan sent molt comentades, ja que ha pronunciat un discurs clarament ideològic: una crítica cap a la idea de feminisme que té Ciutadans. “El feminisme liberal al que s’ha sumat partits com Ciutadans o la Botín, que parlen d’aquest feminisme de l’1%? A mi no m’interessa res un feminisme que vol que totes nosaltres acabem sent empresàries o directives i que perquè això passi estarà explotant a dones més vulnerables perquè cuidin dels seus fills. Hem d’aspirar a un feminisme anticapitalista. Aquest feminisme liberal, si és que el podem considerar feminisme, només és un desastre que pot arribar a fer créixer les desigualtats”. 

I d’aquí, a un atac al patriarcat: “Ens han relegat històricament a una situació de submissió i amb el capitalisme està creixent, perquè el capitalisme no només explota la força productiva de la nostra feina, sinó també aquella força invisible dels ciutadans. Les dones som una ganga per al capitalisme“. 

“L’extrema dreta és el mal i hi ha molt d’odi. Un odi que està molt present sobretot amb l’auge de l’extrema dreta de VOX. Em sembla graciós, a més a més, que fos Ciutadans qui encunyés el terme feminisme liberal el passat 8-M…”, prosseguia.

Una xerrada que ha indignat els teleespectadors, que consideren que no és adequat ni lògic que es parli sobre això en un programa com ‘OT’. Com és que TVE ho ha permès? Inés Arrimadas ho té clar, tal com ha demostrat en un tuit: “Per això vol Sánchez fer de TVE una ‘telePSOE‘. Intolerable que la televisió pública faci propaganda sectària contra un partit polític. En nom dels 1,6 milions de votants de Ciutadans, demano una disculpa i una rectificació immediata”.

En el mateix sentit, Toni Cantó va sumar-se amb un “tot el que toca el Sanchisme es podreix” i Girauta va anar més enllà demanant el tancament de TVE: “Els copròfags són lliures de veure ‘OT’, però jo no tinc per què pagar la seva perversió amb els meus impostos. Si la televisió pública no és neutral, com sembla, millor no tenir TV pública”.

Albert Rivera va criticar que TVE vagi “pel camí de TV3”: “Ja tenim prou amb TV3 i de finançar una televisió pública al servei d’una ideologia. Si no aconsegueixen respectar tots els espanyols, que se la paguin ells. No amb els nostres impostos”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa