Una finalista d’OT 1 revela un complot de la discogràfica contra ella

La primera edició d’Operación Triunfo va acabar l’11 de febrer del 2002, ara fa 18 anys. David Bisbal, David Bustamante, Chenoa, Manu Tenorio i Verónica Romero van ser els finalistes d’una gala en la qual Rosa López va proclamar-se guanyadora del concurs musical. El triomf del programa va ser aclaparador, un format d’èxit que encara avui dia continua reunint milers de teleespectadors.

Vanitatis‘ ha volgut parlar amb Verónica, que ha fet un repàs al seu pas per la primera edició d’OT. El programa va servir-li com a trampolí a la fama, el que permet que encara segueixi vivint de la música. Ara bé, per tal de sobreviure en aquest món ha hagut de deslligar-se de les principals discogràfiques d’Espanya fins a arribar a viure a Austràlia.

Els finalistes d'OT 1   TVE

Els finalistes d’OT 1 / TVE

“He pensat en llançar la tovallola i fins i tot el barnús. Sempre tenim la idea de com volem les coses i he après que això no pot ser així. A vegades millor i a vegades pitjor, però dono les gràcies que visc de la música i que sóc una artista independent perquè és molt difícil competir amb les grans discogràfiques. Abans encara més, de fet, ja que no hi havia xarxes socials”, engega.

Una participació a ‘OT’ que no va ser tan maca com semblava: “En aquell moment em vaig adonar que la meva vida d’abans no encaixava amb la d’ara. Desapareixen moltes coses, com el meu lloc hippie i apareixen altres noves. Però va ser una etapa molt maca, t’aixeques i el primer que feies era esport, després tenies un munt de classes i aprenies moltíssim jugant. Anava amb la meva llibreta a estudiar amb Rosa. Però a l’última gala…”. 

“Em van dir que havia signat amb Sony Music, però passaven els dies i no hi havia moviment. De sobte, ja no estava amb ells. Ningú no em deia res i al final el meu disc va ser el que més va trigar en sortir… Vaig fer platins i mai no em van donar el reconeixement, me’l van donar els fans. Jo veia els meus companys entrant i sortint de promoció i jo no tenia single. No entenia res, perquè vaig sortir d’un lloc meravellós a una realitat que no podia controlar, em controlaven i no em deixaven avançar. Per això vaig treure amb l’empresa d’OT el meu primer disc i en el segon vaig dir que volia marxar. Els va costar deixar-me anar…”, confessa.

Verónica Romero, d'OT 1  TVE

TVE

Una història rocambolesca que es complica encara més en parlar d’Eurovisió: “Rosa López va anar a ‘Eurovisió’ amb cinc companys. Ella em va demanar a mi, però… No puc dir per què no vaig acabar anant, però no m’agrada gens. No em va agradar la resposta que em van donar ni la vaig comprendre. Hi ha gent que té el poder d’escollir i quan algú té el poder i li agrada…”. 

Què va passar amb ella? A què es devia aquesta croada contra ella per part de la discogràfica? De moment no ha donat més detalls, però se suma a les queixes d’altres participants del programa. 

Nou comentari