El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un professor d’OT demana perdó en ser acusat de fomentar la transfòbia
  • CA

Segueix la polèmica a ‘Operación Triunfo‘. El programa està fent una audiència pèssima, els concursants protagonitzen un escàndol rere un altre, els teleespectadors demanen un canvi radical del jurat… Doncs bé, l’última controvèrsia té com a protagonista un dels professors: Iván Labanda.

El professor d’interpretació ha rebut un munt de crítiques per culpa de la temàtica que va escollir durant la seva última classe amb els concursants. Labanda va proposar a Bruno que interpretés una situació en la qual anava al llit amb una persona que al final resultava ser transsexual, el que va provocar que molts dels nois riguessin i humiliessin, en part, la presumpta persona ‘trans’.

El col·lectiu va denunciar aquest menyspreu públic, el que ha forçat al programa a rectificar i demanar perdó. Iván Labanda ha parlat aquest dilluns amb els nois, acompanyat de Noemí Galera i Manu Guix: “He tingut l’oportunitat de veure el vídeo a posteriori i el que he vist no m’ha agradat gens començant per mi. Molt malament per part meva. Vaig estar equivocat i us demano perdó. Em sento molt afectat per gent del meu entorn i per mi mateix, perquè pertanyo a un col·lectiu”. 

El professor ha assegurat que no s’esperava que la improvisació acabés així: “No m’imaginava que reproduiria uns estereotips i patrons de conducta que ja haurien d’estar erradicats”.

Nova polèmica a 'OT' TVE

TVE

“A vegades tenim conductes i actituds tan assumides i dins de nosaltres que no ens adonem que poden fer mal, molestar o ofendre a algú que ens estigui veient. És important prendre consciència del vocabulari i de les bromes que fem. A vegades ens relaxem i no som conscients d’allò que les altres persones poden sentir. El que traiem de tot això és que seguim aprenent, sobretot dels errors”, recordava Noemí, la directora de l’acadèmia.

Els professors d'OT parlen amb els concursants sobre la transfòbia TVE

Els professors d’OT parlen amb els concursants sobre la transfòbia / TVE

I d’aquí, a més disculpes de Labanda: “Ningú no és perfecte. L’he cagat i demano perdó. Tot error ofereix l’oportunitat de millorar i aprendre. Tenim molt de camí per endavant a recórrer. Aquí he patinat i hauria d’haver posat atenció. A partir d’ara no tornarà a passar”. Però també van advertir els concursants: “Aquí la gent us veu a diari, sou un referent”. L’acció de l’acadèmia davant d’aquest incident? Fer que els nois vegin un documental sobre la transsexualitat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa