El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fúria contra el masclisme d’OT
  • CA

La setena gala d’Operación Triunfo tampoc no s’ha lliurat de la polèmica. En aquesta ocasió, el masclisme ha tingut molt de protagonisme per dues escenes en especial. Anem per pams, però. Primer, cal destacar que es mantenen en una audiència similiar: pugen una mica, fins al 11,1%, que segueix sent fluix. Ha destacat que la direcció del programa no hagi permès als concursants que xoqués la mà del públic, com a mesura preventiva pel coronavirus. Mentre que els teleespectadors han aplaudit la decisió de TVE, que emetrà una gala especial el pròxim diumenge per celebrar el dia de la dona.

Anaju, una de les concursants d'OT, durant la seva actuació TVE

Anaju, una de les concursants d’OT, durant la seva actuació / TVE

Precisament aquesta notícia ha tret a la llum el masclisme que es viu dins de l’acadèmia, segons una bona part de l’audiència. Durant la gala s’ha fet viral un vídeo antic d’un dels membres del jurat, de Natalia Sánchez, en el qual assegurava que no es considera feminista: “No m’ho considero perquè crec que qualsevol cosa en extrem és dolenta, sempre. Tot el que acabava en -ista, és dolent”. 

Una afirmació que li ha generat un munt de crítiques, per exemple per part d’Anabel Alonso: “Ni llista, ni modista, ni pianista ni altruista…”, sentenciava contra la cantant.

Ara bé, un dels principals perjudicats de la nit ha estat Jesús Redón. El concursant ha estat atacat pràcticament des del principi de l’edició, ja que part dels teleespectadors consideren que ha estat deixant caure un munt de comentaris masclistes dins de l’acadèmia. Entre ells? Que les dones no condueixen bé o que els homes no saben planxar o ballar twerking.

La seva actuació no ha agradat, el que ha provocat que sigui un dels nominats de la setmana. Es jugarà la permanència durant la gala especial de la dona de diumenge vinent, el que una bona part dels usuaris de Twitter han vist com una senyal: “Jesús marxarà el dia de la dona, ironies del destí. M’enantarà que Gerard expulsi a Jesús el 8 de març”. 

Jesús i Gerard, nominats de la gala 7 TVE

Jesús i Gerard, nominats de la gala 7 / TVE

Uns detractors que ja donen per fet que serà ell l’expulsat, el que pot ajudar o perjudicar Gerard, l’altre nominat. Caldrà veure quina és l’actitud de Jesús durant la setmana i si aconsegueix convèncer per quedar-se dins de l’acadèmia. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa