Juan del Val afegeix llenya al foc: “La fidelitat no em sembla important”

Va parlar-se molt de Juan del Val i Nuria Roca quan van reconèixer que estaven disposats a obrir la seva relació. Des de llavors han intentat matisar les seves paraules moltes vegades, el que ara ha tornat a fer l’escriptor en una entrevista a La Sexta: “A mi m’ha agradat viure en tots els sentits. El que sembla curiós és que a això es cregui que és en to despectiu. Per a mi no ho és, per descomptat. L’única cosa que he dit és que a mi el tema de la fidelitat en la parella mai no m’ha semblat tan important. No entenc com pot ser això la base de moltes relacions… Quan, a més a més, encara no està ben definit el que és”.

Creu que és cert que ara hi ha més tipus de famílies, però denuncia que els codis que refereixen les parelles continuen sent els mateixos: “Estan fomentats gairebé sempre en l’exclusivitat i en la possessió. Són uns codis que ens expliquen des que som molt petits. En això hem canviat molt poc, a mi aquests valors no m’interessen”.

El que no li agrada és que la gent parli del seu matrimoni amb Nuria Roca sense saber: “Per què aquest tema ens persegueix? Mai no hem parlat realment sobre això i s’ha donat lloc a conclusions errònies. He arribat a llegir que estem a favor del poliamor, que fem intercanvi de parelles… La gent ha interpretat tot això”.

Juan del Val se sincera sobre la fidelitat amb Nuria Roca / La Sexta

El pitjor de tot plegat, segons Juan del Val, és que sembla que la societat ha fet un pas enrere: “Als anys 80 es feien entrevistes a televisió molt transgressores en les que es deien coses que avui dia pensaríem que són barbaritats. Avui hom diu alguna cosa sobre la fidelitat i tothom embogeix. Som una societat de fluixos”.

Nou comentari