El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nacho Vegas, amb els presos polítics i els exiliats
  • CA

 

El cantautor asturià Nacho Vegas s’ha mostrat molt crític amb l’esquerra madrilenya i ha expressat tot el seu suport als presos polítics i els exiliats. “M’esborrona la falta de sensibilitat i de solidaritat de certa esquerra madrilenya amb el sobiranisme a Catalunya. Els són iguals judicis polítics, exiliats o repressió policial; es tracta sobretot de ‘folklore polític’. O es limitaven a defensar -amb la boca petita, això sí- a la CUP, a insistir que el pas el marca la troica i no l’Estat Espanyol (que els hi diguin als exiliats) o a dir que un pres polític ho va ser Marcos Ana i no Oriol Junqueras (com si la repressió es tractés de graus)”, ha piulat Vegas. 

 

En aquesta línia, continua: “És com si en la resta de l’Estat l’esquerra comencés a dir: ‘Que pesats els de Madrid amb la seva Operació Chamartín, a veure si fan una sarsuela amb això de Carmena i Errejón i ens deixen en pau d’una vegada’, o alguna idiotesa semblant”. I es pregunta Vegas: “És manca de consciència internacionalista o simple miopia centralista?“. “L’Estat Espanyol, encarnat en PP, PSOE, C’s i Vox i amb el silenci i l’equidistància còmplices de Podemos i IU, ha aconseguit trobar en el sobiranisme català a l’enemic intern que el justifica”, afirma, i afegeix: “I d’aquella pols repressiva aquest llot del feixisme social al qual encara no hem demostrat saber combatre des de l’esquerra”.

 

Tot seguit, el cantautor asturià menciona explícitament l’exconseller Jordi Turull: “Sap Marx que estic en les antípodes ideològiques de Jordi Turull, per exemple, però toca defensar a els represaliats, siguin polítics, activistes o músics”. Alhora, avisa que “mentre l’esquerra madrilenya seguia -i continua- mirant cap a un altre costat, la dreta i la ultradreta ens han anat guanyant batalles simbòliques -les rojigualdas als balcons o la normalització del terme ‘colpistes’ en referència als reprealiats, per exemple- que han esdevingut en victòries ideològiques”. Per això tot, Vegas expressa el seu suport “per a l’única gent que almenys ha intentat carregar-se una pota del règim del 78 pagant per això amb la presó o l’exili. Sense dret d’autodeterminació no hi ha democràcia real. I d’això es tractava, o no?”

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa