El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Multa milionària a Mediaset per parlar de prostitució, violència i suïcidi en horari protegit
  • CA

Males notícies per a Mediaset. El Tribunal Suprem ha confirmat la multa d’1,1 milions d’euros que van imposar-li per l’emissió de continguts perjudicials en horari protegit, segons revela El Español. Els acusen de parlar a Sálvame de temes que poden ser dolents “per al desenvolupament físic, mental o moral dels menors d’edat”.

La comissió nacional dels mercats i la competència va impulsar-los una multa per cometre sis infraccions administratives greus per les emissions del programa del cor els dies 8, 9 i 10 de gener del 2018. No és sorprenent, doncs, que poc després fraccionessin el programa en diferents parts (Sálvame Limón, Sálvame Naranja i Sálvame Tomate) per adaptar-ho als temes i vocabulari que poden fer servir en cada franja d’emissió.

El programa estrella de Telecinco no és adient per a menors d’edat, això està clar, però no deixa d’estar sent emès a les tardes en unes hores en les que els nens no tenen a escola. És per això que han -o haurien- d’anar en compte, ja que en cas de no fer-ho poden tenir conseqüències com aquesta última multa.

Jorge Javier Vázquez i David Valldeperas a Sálvame / Telecinco

Els fets que critiquen en aquesta denúncia en concret tenen a veure amb l’emissió de part del polígraf d’Alonso Caparrós, en el que es mostrava molt violent, pronunciava molts insults i parlava de suïcidi. A més a més, el seu pare agredia un reporter quan li preguntava sobre el tema i el programa emetia les imatges. Per una altra banda, també parlaven de prostitució -el que està completament prohibit en horari infantil-. Tot un seguit de temes i maneres de parlar que han donat ales al Tribunal per confirmar la multa milionària que haurien de pagar en conseqüència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa