El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mónica Cruz detalla com viu ara que és mare soltera: embaràs, lactància, problemes i feina
  • CA

Mónica Cruz no ha parat d’encadenar sèries i pel·lícules, una feina en el món audiovisual que l’ha fet molt exitosa. Ser germana de Penélope també l’ha ajudat a estar envoltada d’expectació mediàtica, això està clar. Fa set anys tot va canviar, però, en decidir fer una aturada en la seva carrera per ser mare soltera. L’intèrpret no tenia parella, però no per això estava disposada a oblidar el seu somni de formar una família. Avui en parla en una extensa entrevista a Vanitatis, la que aprofita per fer una crida a favor de les famílies monoparentals: “Hem d’acabar d’obrir la ment i animar a les dones que volen ser mares a què ho facin, soles o en companyia de qui vulguin. Jo vaig tenir la meva filla a través de la inseminació. Al final es tracta de criar una filla. Que estàs sola? I què? També hi ha vegades que veig una parella i penso que m’he alliberat d’una bona”.

Un dels últims papers que ha interpretat ha estat, precisament, a la sèrie Madres: “Viure l’experiència abans i saber què et fa sentir ser mare, amb les emocions i les pors, em va ajudar molt a construir el meu paper”. Mónica Cruz reconeix que no recorda com era la seva vida abans de ser mare: “No sé què feia abans, ara ho penso i no ho recordo. Viatjava molt, això sí, però no era conscient de la força que tenia a dins meu i que m’ha revelat la maternitat”.

Sempre ha estat molt discreta amb la seva vida privada, el que justifica: “El que no volia era haver d’estar explicant coses, perquè tinc dret a una certa vida privada i volia protegir la infància de la meva filla”. Quan va néixer la seva filla va decidir fer un parèntesi a la seva carrera i centrar-se en ella: “Li vaig donar el pit durant tres anys, així que no sortia pràcticament i només treballava en coses que em permetien estar amb ella. Jo volia seguir treballant, però en aquell moment només volia fer alguna cosa que em permetés estar amb ella i no haver de deixar-la en una guarderia. Em vaig esforçar molt els anys anterior per tenir una tranquil·litat econòmica i poder permetre’m aquesta aturada”.

Explica que en el seu cas la inseminació va funcionar a la primera, encara que el procés també va tenir la seva part negativa: “Vaig engreixar-me 24 kg durant l’embaràs. Des del tercer mes et mires al mirall i veus una persona que no ets tu. Finalment tot ha tornat al seu lloc, amb una dieta basada en moure’m tot el dia i no parar”.

Com ha viscut el confinament, la Mónica? “Estàvem la meva filla i jo soles i va ser dur, perquè la veia passant-ho malament i trista. Però al final es va adaptar molt bé, encara que vam trobar a faltar poder veure la família”. Una actriu exitosa que torna a primera línia mediàtica després d’uns anys de descans que s’ha pres per estar al costat de la seva filla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa