Miguel Bosé, fora de si i maleducat en directe: “Ets sorda?”

Miguel Bosé es troba de promoció de la seva autobiografia, un escrit molt dur en el que reconeix que la seva infància el va marcar. La periodista Cristina Pardo ha aprofitat per entrevistar-lo a La Sexta, però no s’esperava que l’acabaria enfadant tant que el cantant marxaria de plató. Per què? En mencionar a Jordi Évole, amb qui no té bona relació des de la polèmica entrevista sobre el negacionisme: “Jordi? Aquest qui és? Em va fer uns paranys incòmodes que jo vaig haver de bregar. I per què em preguntes sobre la meva veu? Estàs sorda, no veus que parlo bé?”. Tampoc no va voler que li preguntés sobre el coronavirus: “D’això no parlo en el llibre que he vingut a promocionar. Perdoneu, però anem fora de temps ja”.

L’entrevista que ha concedit a El Mundo ha estat molt més intensa i sincera, per això. Ha reconegut que sent que els polítics “ens han robat dos anys de la nostra vida” amb l’excusa del coronavirus: “La ciència està completament venuda últimament. La ciència és la nova Inquisició. La vacuna no m’espanta, simplement no me la crec. I la política igual… Avui dia està condemnat tot aquell que tingui una mica de fe en la política”. Torna a reconèixer que no ha tingut una vida fàcil i que les addiccions l’han afectat molt, fins al punt d’estar a prop de la mort en quatre ocasions: “He patit dues malalties, vaig tenir malària i després vaig patir un accident de cotxe molt greu. A més a més, m’he volgut matar moltíssimes més vegades… tantes que no les tinc comptades”.

Miguel Bosé presenta la biografia / Europa Press

En el llibre parla molt malament del seu pare, el torero Luis Miguel Dominguín. Assegura que amb el pas del temps ha pogut perdonar-lo, però això no impedeix que recordi com de malament li va fer passar: “El meu pare era Déu en el franquisme, la imatge de l’home que passeja les seves ereccions pel món. Era patriarcat i masclisme implacable. Jo mai no vaig estar a l’altura de les seves expectatives i això em va generar molta frustració, complexos, inferioritat i culpabilitat. Un dia em va portar a un safari a Moçambic contra la meva voluntat. Gairebé moro allà per culpa de la malària i quan vaig sortir del coma vaig deixar anar la corda. Vaig esborrar el meu pare de la meva existència durant nou anys, perquè tota l’estona qüestionava que jo no era prou viril, em deia que era una nenaza i que acabaria sent marieta“. Una relació amb el pare complicada que li va generar molts problemes que ara relata en aquesta biografia que espera que triomfi a les llibreries.

Nou comentari