Mendoza: "El que és realment important és acabar amb el que va representar el franquisme"

L'escriptor Eduardo Mendoza ha parlat sobre l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos. En una entrevista al programa 'La Sexta Noche', Mendoza ha opinat que "el que és realment important és acabar amb el que va representar el franquisme, que no només és la persona. Caldria fer una anàlisi del que va ser el franquisme". Per a l'escriptor, Franco "representava una mentalitat, uns interessos i una forma d'entendre la vida i les relacions que encara són presents. Està be treure els ossos d'aquest paio i llençar-los on calgui, però amb això no solucionarem el problema, perquè el franquisme són moltes coses, i que encara hi són". 

 

 

L'escriptor barceloní ha parlat també de la versió de l'himne espanyol que va fer Marta Sánchez. "Li tinc molt d'afecte a ella, i és admirable la carrera que ha tingut, però últimament fa coses una mica estranyes. Però més estrany em sembla que l'escoltin amb llàgrimes als ulls", ha dit. 

 

 

A més, Mendoza ha fet referència a la polèmica que va sorgir arran de que Javier Lambán, president de l'Aragó, digués que "Eduardo Mendoza, com gairebé tots els grans autors catalans, escriu en espanyol". "A mi em va sentar malament, no per la frase, que tothom té dret a dir el que vulgui, fins i tot ximpleries com aquesta. Però em va molestar que em fes servir per dir coses sense preguntar-me", ha conclòs. Comentaris
Josep el rebel
Per acabar el que representa el franquisme cal acabar amb la constitució neofranquista.
Lo que es realment important és fotre el camp d,Espanya pitan, ja s,ho faran solets amb els franquistes,els reiets,i tota la xusma.
Fat Boy
Si. Ara, passat festes...
Ramon
"Al final ens hauran fet més mal i ens haurà costat més temps de treure'ns de sobre els antifranquistes que els franquistes" (Ramon Barnils).
Pere Gallerí
Totalment d'acord amb en Mendoza. Això inclou deixar de dir que el català mai ser perseguit. A casa seva no ho sé, però a casa meva els meus pares es van arriscar saltant-se l'ordre que obligava a entregar a la Falange tots els llibres en català.
Ja s'ho faran!!..el que facin a l'Estat vei no m'interessa. Visca Catalunya lliure//*//
Serrallonga
El que ens importa és marxar de Ñ , els franquisme i les seves castes no serà cosa nostra , ja s’ho faran .
LSO
Lo dice alguien que se ha posicionado del lado de ellos, es lo que pasa cuando estás en contra del independentismo, llegados a este punto no hay termino medio, si estás en contra de los indepes. es que estás con los fascistas.
Clar
Mes lerrouxisme progre encriptat. Els catalans no necessitem que els pijoprogres espanyols ens interpreten la realitat objectiva. Papa Marx, he entès bé el missatge del “compañero” Mendoza?
Democràcia
El camí més segur, directe i eficaç per acabar amb el franquisme, és la independència i la república catalana. Per això hi treballem fins aconseguir-ho. N'hi ha que encara no se n'adonen?
Encara estem amb el franquisme (sic)?
Doncs que devia fer el PSOE en els anys de les majories absolutes, quan va legislar a tort i dret el que va voler de 1982 a 1993. I per cert no van ser uns destacats líders socialistes els que van proclamar en més d'un mitin amb assistència molt espanyolista, "no sois franquistas, sois socialistas!"? . I que van fer de nou a partir de 2004. De que han servit tantes lleis tan radicals? I remenar-ho ara obra la capsa de Pandora.
Onix
Mendoça, si s'acaben el franquisme i el post-franquisme estàs mort. Ciao!

envia el comentari