El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mendoza: “El que és realment important és acabar amb el que va representar el franquisme”
  • CA

L’escriptor Eduardo Mendoza ha parlat sobre l’exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos. En una entrevista al programa ‘La Sexta Noche’, Mendoza ha opinat que “el que és realment important és acabar amb el que va representar el franquisme, que no només és la persona. Caldria fer una anàlisi del que va ser el franquisme”. Per a l’escriptor, Franco “representava una mentalitat, uns interessos i una forma d’entendre la vida i les relacions que encara són presents. Està be treure els ossos d’aquest paio i llençar-los on calgui, però amb això no solucionarem el problema, perquè el franquisme són moltes coses, i que encara hi són”. 

 

 

L’escriptor barceloní ha parlat també de la versió de l’himne espanyol que va fer Marta Sánchez. “Li tinc molt d’afecte a ella, i és admirable la carrera que ha tingut, però últimament fa coses una mica estranyes. Però més estrany em sembla que l’escoltin amb llàgrimes als ulls”, ha dit. 

 

 

A més, Mendoza ha fet referència a la polèmica que va sorgir arran de que Javier Lambán, president de l’Aragó, digués que “Eduardo Mendoza, com gairebé tots els grans autors catalans, escriu en espanyol“. “A mi em va sentar malament, no per la frase, que tothom té dret a dir el que vulgui, fins i tot ximpleries com aquesta. Però em va molestar que em fes servir per dir coses sense preguntar-me”, ha conclòs. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa