Exguionistes de ‘Masterchef’ revelen els secrets més foscos del concurs

El suïcidi de Verónica Forqué ha col·locat Masterchef a l’ull de l’huracà. Molts teleespectadors acusen el programa de TVE d’haver-se aprofitat dels problemes de salut mental de l’actriu per generar espectacle, el que ells han negat en un comunicat molt contundent. Alguns creuen que haurien pogut protegir-la més, una opinió que comparteixen antics guionistes de l’espai de cuina. El Confidencial s’ha posat en contacte amb ells i les declaracions que han concedit són autèntiques bombes contra el programa: “L’elecció dels concursants segueix un patró, ja que busquen un personatge de cada estil”.

Busquen afavorir l’espectacle televisiu: “No hi ha drama sense conflicte. Se segueix l’esquema de caràcter i contra caràcter. Si s’introdueix un personatge molt expressiu, al costat en posarem un que sigui tot el contrari. Parlem de dos personatges concebuts per enfrontar-se que acabaran fent-ho. Amb els famosos hi ha un pacte no escrit. Ells coneixen el mitjà i saben que han d’aportar espectacle i que la cuina només és una part del programa. Excepte algun cas concret, la seva ambició no és aprendre cuina sinó passar el màxim temps possible en antena”.

Hi ha una culpable de la pressió extrema que tenen els concursants a sobre, la directora del programa. Més exguionistes l’assenyalen directament: “Ella té un sentit de l’espectacle tan desenvolupat i tan voraç que no deixa que caigui el ritme ni un minut. Ella esborra les línies vermelles i exigeix a l’equip que pugi la pressió sobre un concursant fins trencar-lo emocionalment. Per això Masterchef és el programa espanyol en el que més gent plora i acaba perdent els nervis. Si no passa més és perquè la resta de l’equip i el jurat demanen constantment que es rebaixi una mica aquesta pressió. Emocionalment és esgotador per a tots. A més a més que des del primer programa tenim una idea de qui arribarà a la final. Cada concursant ho tindrà més o menys fàcil depenent dels plans que hi hagi per a ell”.

Veronica Forqué a 'Masterchef' - TVE
Veronica Forqué a Masterchef / TVE

Cal destacar que alguns exconcursants han trencat la clàusula de confidencialitat que els fan signar i, en acabar la seva edició, han carregat durament contra la productora. És el cas de María del Monte o Fernando Tejero: “Masterchef és una barbaritat. El jurat no ens deia ni bon dia i vivíem amb una pressió immensa. El programa et posa en una situació en la que ets capaç d’assassinar el teu company. Em vaig penedir d’haver entrat al programa des del primer moment”, deia l’actor en unes declaracions recents.

Nou comentari