El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Masterchef’ censura escenes de Flo arran de les acusacions d’homofòbia
  • CA

La productora de Masterchef Celebrity ha hagut de prendre mesures arran de les múltiples queixes que ha rebut aquestes últimes setmanes. El problema? Les bromes de Florentino Fernández, el còmic conegut popularment com a Flo, ja que han estat considerades com a “clarament homòfobes“.

Des que comencés aquesta edició, que l’humorista ha protagonitzat escenes molt controvertides en les quals interpretava un personatge inventat  anomenat Flosie, que feia veure que estava profundament enamorat de Pepe Rodríguez. En aquesta paròdia, molts veien una exageració cruel i grollera contra els homosexuals. Una actitud que no s’hauria de permetre en una televisió pública, a més a més que són paròdies totalment innecessàries en un programa de cuina. Ha estat tal la polèmica, que l’humorista va haver de demanar perdó en directe: “Sento moltíssimes les queixes sobre el personatge. Mai no vaig voler ofendre els meus fans i molt menys als teleespectadors de TVE. Només pretenia fer riure, que és la màgia de la vida”. 

Després de les disculpes, han arribat les accions. En el programa d’aquest dimecres s’han eliminat les escenes en les quals apareixia el personatge homosexual de Flo. Els teleespectadors se n’han adonat de seguida, tenint en compte que sí que se l’havia vist interpretant-lo en els vídeos promocionals del programa.  

Flo demana matrimoni a Pepe en una d'aquestes escenes controvertides TVE

Flo demana matrimoni a Pepe en una d’aquestes escenes controvertides / TVE

El director de continguts de TVE ha justificat la decisió: “Ens semblava divertit, però les crítiques d’un sector de l’audiència ens van fer reaccionar. Com a televisió pública és la nostra responsabilitat fer-los cas. El nostre objectiu és agradar, simplement”. En aquest sentit, també Jordi Cruz, el cuiner català membre del jurat del programa, ha defensat que s’hagin eliminat aquestes escenes: “Si molesta a part de l’audiència, doncs es treuen”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa