Filtracions impactants sobre ‘Masterchef’: clàusules, psicòlegs i mentides

Masterchef està rebent crítiques ferotges des de la mort de Verónica Forqué. Una bona part dels teleespectadors els van acusar d’ignorar l’estat delicat de l’actriu, encara que ells es defensen i deixen clar que no van aprofitar-se de la seva depressió. A Planta Baixa han volgut aprofitar aquests comentaris negatius i han entrevistat Ana March, exconcursant de la quarta edició del concurs de TVE. Ella va ser la primera expulsada, el que va fer que només gravés nou dies. Ara bé, assegura que aquest va ser temps suficient per adonar-se de la maldat que s’hi amaga darrere.

La valenciana, que era esportista d’elit, va acceptar participar-hi a canvi que la deixessin sortir a córrer de tant en tant. No van complir aquest requisit i ella va patir les conseqüències, ja que no podia desestressar-se: “Em tenien tancada en una casa i un grup de psicòlegs va parlar amb mi per conèixer els meus punts dèbils. Em van preguntar directament quina seria la pitjor situació que podria viure en el programa i, poc després, la van provocar perquè jo esclatés. Jo vaig dir que el so del rellotge del tic-tac em posava molt nerviosa, per la qual cosa em va sorprendre que ho fessin servir en la meva primera prova. Volien aprofitar-se del meu mal moment i del meu estrès, van buscar la meva reacció dolenta”.

La productora parlava amb el programa i tornava a assegurar que són professionals i que no linxen ni pressionen ningú. Unes paraules que l’exconcusant nega: “Durant els programes només es veu una part de les gravacions, que en realitat són molt més llargues. Ells tallen allà on els hi sembla millor i fan tot de tal manera que acabes estant guionitzada sense adonar-te’n. Ells causaven les situacions que feien que jo esclatés, s’aprofitaven de les meves debilitats”.

L’exconcursant de Masterchef Ana March, entrevistada a Planta Baixa / TV3

S’ha parlat molt recentment sobre el contracte de confidencialitat que els obliguen a signar. L’Ana confirma que han d’acceptar clàusules molt rectes i estrictes, entre la que es troben dues de molt curioses: “Et diuen que hauràs de pagar 100.000 € si dius alguna cosa del programa i, per una altra banda, t’impedeixen canviar el teu look durant dos o tres anys perquè segueixin associant-te al programa”. Diversos exconcursants han denunciat que el concurs els han posat al límit diverses vegades per aconseguir moments emotius i la valenciana hi està d’acord.

En el seu cas, l’experiència va ser breu però intensa. Per a ella el pitjor va arribar de la mà de les xarxes: “Recordo veure la meva cara a primera plana dels diaris i a Twitter, que es va omplir d’imatges meves i crítiques en les que em deien que semblava la filla de l’exorcista i que no estava bé del cap. Jo tenia 22 anys i em deien que no en fes cas i que no donés voltes al que la gent deia de mi perquè acabaria embogint”.

Nou comentari